"Громадянство країни-агресора": українців з паспортами РФ мають намір обмежити у виборчих правах

16 вересня 2021, 15:44
Законопроект про легалізацію подвійного громадянства знаходиться на розгляді у Верховній Раді.
подвійне громадянство
У "Слузі народу" назвали можливі варіанти обмежень / фото: news2000.com.ua

В Україні планують легалізувати подвійне громадянство. Заради нацбезпеки під час окупації Росією українських територій, громадянам з паспортами РФ можуть обмежити певні виборчі права.

Як повідомив народний депутат Олег Дунда в ефірі Апостроф TV, українцям з паспортами РФ планується заборонити обиратися і бути обраними, а також займати державні посади.

Дунда зазначив, що в законопроекті про легалізацію подвійного громадянства поданим ним з колегами на розгляд Верховній Раді, вже міститься подібна норма.

відео дня

"Ми з колегами пропонуємо на час окупації обмежити виборче право українських громадян, які додатково мають громадянство країни-агресора", — сказав він.

Тільки не з Росією

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтримав ідею введення подвійного громадянства в Україні. Як пояснив глава уряду - це ознака цивілізованої країни. Під час прес-конференції у вівторок, 14 вересня, Шмигаль зазначив, що подвійного громадянства не буде з РФ.

Також повідомляло, що президент Володимир Зеленський заявив, що виступає за подвійне громадянство в Україні, а українські парламентарі розглядають це питання. Однак поки це питання складне через примусову паспортизацію жителів окупованих територій Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти