ГО "Вільні та Вірні" ініціювали адаптацію ветеранської політики США для України — Yahoo

5 березня 2024, 18:22
26
Проект стартував з конференції, що відбулася 29 лютого у Києві та Вашингтоні.
ГО

Українська громадська організація "Вільні та Вірні" спільно з американськими партнерами "US-Ukrainian Activists" та Інститутом "Політа" започаткувала проект, спрямований на адаптацію американського досвіду ветеранської політики до українських умов.

Ця ініціатива має на меті створення комплексного Плану дій, який враховує специфіку українського контексту та потреби ветеранів війни та їхніх сімей. Про це повідомляє Finance.yahoo.com.

План дій передбачається представити на міжнародній конференції у Вашингтоні в квітні, після чого він буде опублікований у формі Аналітичного звіту для Конгресу США. Такий підхід дозволить Україні впровадити ефективні механізми соціального захисту, медичної допомоги, психологічної підтримки та економічної активності для ветеранів, наголошують організатори.

відео дня

ГО

Проект стартував з конференції, що відбулася 29 лютого у Києві та Вашингтоні, де учасники обговорили міжнародний досвід та розробили перші кроки плану дій.

ГО
Фото: Віталій Герсак, голова ГО "Вільні та Вірні"

Вітай Герсак, діючий військовий ЗСУ та голова ГО "Вільні та Вірні", наголосив на важливості вивчення міжнародного досвіду для розробки дієвої ветеранської політики в Україні.

"Нам є чого повчитись у наших міжнародних партнерів, особливо, коли йдеться про засадничі принципи ветеранської політики та практику, щоб Україна стала країною, дійсно дружньою до ветеранів. Сподіваюсь, що результати роботи міжнародної комунікаційної платформи стануть важливим етапом на цьому шляху та дозволять Україні створити ефективну систему соціального захисту, медичної допомоги, психологічної підтримки та економічної активності ветеранів", — сказав він.

ГО

Активну участь взяли керівники Департаменту у справах ветеранів США та Міністерства у справах ветеранів України. Відомі американські експерти, зокрема Бонні Керролл, президент TAPS, Андре Холліс, керівник Tiger International Advisors, і Натан Вайт-Вілсон, керівник Gallant Knights Private Security Services, у своїх виступах надали корисні рекомендації та поділились досвідом роботи з українською стороною.

ГО

Катерина Одарченко, керівниця Інституту демократії та розвитку "Політа", підкреслила значення міжнародної співпраці та подякувала всім учасникам за їхню роботу та внесок у покращення життя ветеранів в Україні.

ГО
Фото: Катерина Одарченко, голова Інституту Демократії та Розвитку "PolitA"

ГО "Вільні та вірні" — створена з ініціативи підполковника Віталія Герсака з метою захисту демократії, суверенітету та євроінтеграції України, підтримки захисників країни, ветеранів війни та їхніх сімей, їхньої інтеграції у процеси модернізації держави і громадянського суспільства.

ГО
Фото: Команда ГО "Вільні та Вірні"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти