"Генерали повинні своє его "присадити" і дослухатися". Начальник штабу "Азову" дав відверте інтерв’ю Наталії Мосейчук

18 лютого 2024, 14:38
Як мають змінитися українські генерали, що відповіли "азовцям" на план деблокади Маріуполя і де ще може повторитися оточення Авдіївки?

Начальник штабу бригади НГУ "Азов" Богдан "Тавр" Кротевич дав відверте інтерв’ю Наталії Мосейчук у новому епізоді "Мосейчук+".

"Наша найбільша проблема — і в армії, і в політиці — ми не визнаємо своїх помилок", — міркує "Тавр".

Богдан Кротевич розповів, як доповідав і пропонував політичному та військовому керівництву плани ударів по російських військах. Та у відповідь — нічого.

"І ситуація в Авдіївці — це не єдина така ситуація на фронті. Ми зараз стоїмо в Серебрянському лісництві. Там поряд - така сама ситуація", — каже військовий.

В інтерв’ю Наталії Мосейчук "Тавр" припустив, що такі речі відбуваються, бо об’єктивна інформація не завжди доходить до вищого керівництва. Тож наважився публічно розкритикувати план оборони Авдіївки та запропонував своє бачення тактики.

"Я написав своїм знайомим (в Авдіївці - ред.) і я став у позицію, в якій ніколи в житті не був. Ми на їх місці були — ми були в оточенні. Я знаю, що таке писати передсмертні повідомлення від себе. Але я вперше зустрівся з ситуацією, коли я їх отримую і от тоді мене порвало. От тоді я написав це. Тому, що мене це задовбало", — зізнався Богдан Кротевич.

"От що не вистачає багатьом генералам. Не всім, але багатьом. Вони не дослуховуються. Вони вважають, що вони все знають. А це не так", — додав він. — "Генерали повинні своє его присадити і дослухатися".

"Тавр" згадав і про Маріуполь. Так, він розповів, як вони разом з командиром "Азову" Денисом "Редісом" Прокопенком розробили план деблокади міста.

"Коли ми розробили план деблокади Маріуполя, ми з "Редісом" і з оперативним відділом його розробляли, все розписали, все, як вони (вище командування - ред.) люблять, нам відповіли: ну, для лекції з тактики підійде", — згадує Богдан Кротевич.

Чи зможуть дрони замінити техніку та боєприпаси? Що робити з мобілізацією? І чи варто обмежувати демократію під час війни? Дивіться у новому епізоді "Мосейчук+ Богдан Кротевич" на Youtube-каналі Наталії Мосейчук:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти