Експерт спрогнозував, до яких пір дорожчатиме хліб

7 травня 2021, 12:59оновлено 7 травня 2021, 15:08
Подорожчання хліба і супутніх виробів в Україні обумовлено виключно факторами зовнішньої торгової кон'юнктури, а не аж ніяк не внутрішніми проблемами.
Хліб
Експерт спрогнозував, до яких пір дорожчатиме хліб / УНІАН

В Україні хліб за минулий рік подорожчав на 12,5%, а в нинішньому році ціни продовжать рости як мінімум до кінця червня нинішнього року. Про це в коментарі портал ГолосUA повідомив економіст Олег Пендзин.

Згідно з його прогнозом, ціни в Україні зростуть щомісяця на 1-1, 5 відсотка. Він прогнозує, що зростання цін на світовому ринку, принаймні, триватиме до кінця червня поточного року. Так що дорожчатиме хліб і в Україні.

"Прогнозую, що в червні зміняться прогнози на урожай, який збирають в Європі. І якщо урожай пшениці хороший, то зерно почнуть швидко продавати за зниженою ціною. В іншому випадку ціна пшениці буде триматися, щоб пізніше продати її за хорошою ціною", - підсумував економіст.

читайте такожВ Україні злетять ціни на хліб: названа точна сума

Ціни на продукти - про що раніше повідомлялося:

  • Раніше Олексій Дорошенко спрогнозував, що в Україні в найближчі місяці буде зростатиме ціна на чорний хліб.
  • Держстат оприлюднив дані середніх споживчих цін на товари та послуги в Україні. Найбільше підскочили в ціні яблука - вони подорожчали в два рази з початку року.
  • Економіст Олег Пендзін розповів, чому в Україні подорожчали продукти зі споживчого кошика і до чого готуватися українцям у майбутньому.
  • Держстат наприкінці минулого року оприлюднив дані середніх споживчих цін на товари та послуги в Україні. Найбільше підскочили в ціні яблука - вони подорожчали в два рази з початку року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти