Експерт розкрив плани США і РФ щодо України та назвав головний прорахунок Києва

29 травня 2021, 01:26
Україна протягом 30 років займає інфантильну позицію, впевнений Юрій Романенко.
Експерт пояснив, як Захід юзає Україну
Юрій Романенко / УНІАН

Сполучені Штати "юзають" Україну, використовуючи своїх "агентів впливу" - прозахідних політиків, яких називають "соросятами" і "грантоїдами", заявив керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

"Яким чином? Через контроль над тими чи іншими державними інститутами дається можливість західним компаніям заробляти на Україні. Все просто і цинічно", - підкреслив він під час чату в Главреді.

Експерт упевнений, що Захід Україні надає технічну допомогу тому що вона дозволяє створити умови для просування власних інтересів і потім "відбити" її.

"Дали європейці 600 мільйонів євро - і тут же відбили цю суму на поставках сировини з України в Європу. Тому що, умовно кажучи, з деревини, яке було оброблено не в Україні, а в Європі, можна зробити меблі або щось інше з більш високою доданою вартістю, а потім продати в ту ж Україну і на цьому заробити в 3-5 разів більше", - пояснив він.

Політолог зазначив, що Україна протягом 30 років займає інфантильну позицію.

"У наших ефірах часто звучать слова про те, що Україна сподівається, що їй нададуть допомогу. Але чому нам хтось повинен допомагати? Ми що, дебіли, які ні на що не здатні, зокрема, розпоряджатися власними землями, ресурсами? Поки що виглядає так, що ні, не здатні. Напевно, пора виходити з такого стану. Росії потрібно те ж саме: наші ресурси, наші мізки, наші люди і наше стратегічне положення як буфера між Заходом і РФ", - додав Романенко.

Нагадаємо, раніше Романенко заявив, що все, про що президент Володимир Зеленський говорив під час своєї прес-конференції, було в дусі ілюзії, яка візьме гору над реальністю. Він вважає, що наша країна з однієї причини не може рвонути вперед.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти