"Не продавайте нерухомість із знижкою, думайте на перспективу" - експерт

30 травня 2024, 17:37
363
Експерт радить

В умовах війни та економічної невизначеності багато інвесторів поспішають продати свою нерухомість зі значним дисконтом. Однак, на думку експертів, такі дії можуть призвести до суттєвих фінансових втрат у довгостроковій перспективі. Про це заявив CEO девелоперської компанії ENSO Раміль Мехтієв.

"Порада номер один для інвесторів - це з холодною головою думати на перспективу. Зупинитись в спробах вийти з активу в кошти з суттєвим дисконтом, втративши при цьому чималий відсоток від інвестиції. Якщо бути відвертим, це фактично зафіксувати збитки і визнати свій програш через певні психологічні побоювання", - зазначає Мехтієв.

За його словами, зараз на ринку об'єктивно склалась ситуація, коли покупець може отримати актив за нижчою вартістю, ніж це буде після стабілізації ситуації та відновлення зростання цін.

відео дня

"Сьогодні в нас об'єктивно ринок покупця. І хоча мені, як девелоперу, це невигідно казати, але зараз той час, коли ти можеш отримати актив за нижчою вартістю, ніж в перспективі, коли ринок повернеться до об'єктивного зростання", - підкреслює CEO ENSO.

Раміль Мехтієв також радить інвесторам обирати житло з запасом площі, адже після відновлення ринку більші квартири будуть користуватись високим попитом.

"Якщо нині тобі потрібно 65-70 кв. м, то я би обов'язково радив брати з запасом до 90 кв. м, враховуючи зміну життєвих сценаріїв, розширення родини і так далі. Бо коли ринок піде в зростання, повернеться запит на більші, проте так само функціональні площі, адже ергономіка планувальних рішень безпосередньо впливає на комфорт проживання", - пояснює він.

Нагадаємо, за даними аналітиків, в 2023 році на первинному ринку нерухомості Києва середня ціна на житло економ-класу знизилась на 10%, а в преміум-сегменті - на 15%.

ENSO – заснована у 2017 році українська девелоперська компанія, в основі діяльності якої стоїть розробка, будівництво та управління проектами у сфері житлової та комерційної нерухомості.

З першого дня роботи компанія реалізовує найсміливіші архітектурні рішення, використовуючи передові технології та кращі вітчизняні й зарубіжні будівельні матеріали. Компанія зводить житлові комплекси загальною площею близько 400 тис. кв.м: Diadans, Перша колекція Poetica, Друга колекція Poetica та Fjord.

Компанія ENSO першою в Україні сертифікувала житловий комплекс за міжнародними екологічними стандартами. У 2020 році Diadans пройшов сертифікацію BREEAM International New Construction, яка включає оцінку енергоефективності, впливу будівлі на навколишнє середовище, безпеки для мешканців та відвідувачів, використання екологічних матеріалів для будівництва, зручності транспортної інфраструктури та ін.

Місія компанії – змінювати ринкові шаблони, формувати нові стандарти якості та підходи в архітектурі, що покликані не лише дарувати комфорт, затишок і безпеку власникам та інвесторам, а й значно покращити вигляд міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти