Експерт пояснив, навіщо Меркель потрібна була зустріч із Зеленським і до чого тут Північний потік-2

15 липня 2021, 03:23
Ангела Меркель повинна була отримати від Володимира Зеленського якісь обіцянки, після чого приїхати до лідера США Байдена і заявити, що з Україною все вирішено.
Зеленський, Меркель
Зустріччю із Зеленським Меркель хотіла зафіксувати 15-річчя своєї каденції, вважає Загородній / Фото Reuters

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель відчула відсутність тиску з боку США, і тепер країна не ховає своїх симпатій до Росії та у відкриту грає стратегічне для них питання - будівництво газопроводу Північний потік-2. Таку думку озвучив у коментарі Главреду політичний та економічний експерт Тарас Загородній.

"Меркель, як канцлер, на зустрічі з Зеленським виконувала наступне завдання – отримати від нього якісь обіцянки (може, навіть публічні), після чого приїхати до Байдена і заявити, що з Україною все вирішено, мовляв, вони не проти закінчення будівництва СП-2 і згодні на компенсації, а тому не варто США заважати добудовувати газопровід", - вважає експерт.

За словами Загороднього, зустріччю із Зеленським Меркель хотіла зафіксувати 15-річчя своєї каденції, з чим і пов'язана така активність навколо СП-2.

відео дня

"Не виключаю, що є і бажання РФ зробити все можливе, щоби СП-2 був незворотнім. Тому що йдуть перевибори, найімовірніше, буде коаліційний уряд, і "зелені", які будуть в ньому присутні, більш скептично налаштовані щодо його будівництва. Не виключено, що це може загальмувати реалізацію їхніх планів. Тому Меркель вже нічого і не приховує – не здивуюся, якщо після відставки вона працюватиме в Газпромі", - зазначив він.

При цьому, за його словами, "зеленим" навряд чи вдасться швидко зупинити проект СП-2.

"Крім того, РФ вже корумпувала німецьких політиків і на стількох з них має компромат, що наявність такої зв'язки може творити дива – поява цього компромату щодо найзавзятіших політиків, які не захочуть сприяти РФ, призведе до того, що таких політиків змусять піти з політики назавжди", - резюмував експерт.

Зустріч Зеленського і Меркель - про що раніше писав Главред:

  • Президент Володимир Зеленський ввечері 11 липня прибув з дводенним робочим візитом до Німеччини.
  • У рамках візиту Глави Української держави до Німеччини в Берліні відбулася зустріч президента Зеленського та канцлера Німеччини Ангели Меркель. Вона тривала понад чотири години.
  • 12 липня Меркель заявила, що Україна повинна залишитися транзитером газу, бо Північний потік-2 не може бути заміною транзиту газу через нашу країну. Вона додала, що обговорюватиме цю тему з президентом США Джо Байденом.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти