Експерт пояснив, навіщо Зеленського викликали до Вашингтона

10 червня 2021, 03:50
Україні потрібно намагатися бути хоча б молодшим, але партнером, а не мовчазним виконавцем.
Зеленський
Байден дасть Зеленському "нові завдання", вважає Кочетков / УНІАН

Під час зустрічі президента Володимира Зеленського з главою Білого дому Джо Байденом українському лідеру донесуть, про що сторони домовилися під час американо-російського саміту і змусять виконувати домовленості "сильних світу цього". Таку думку в коментарі Главреду озвучив політичний експерт Олександр Кочетков.

За його словами, те, що Байден озвучить Зеленському, визначить весь сценарій подальших взаємин України та Росії, ситуації на Донбасі, реінтеграції ОРДЛО (або її відсутності) тощо.

Крім того, на думку експерта, на зустрічі із Зеленським Байден підкреслить жорстку позицію США з чутливих питань, наприклад, співпраці з МВФ, керівництва Нафтогазу тощо.

відео дня

"Однак будь-який політик повинен робити хорошу міну навіть при поганій грі, тому публічно Зеленський радітиме, хоча за фактом його викликають до Вашингтона, по-перше, на звіт, по-друге, для інформування про нові завдання", - сказав експерт.

При цьому все одно в України залишиться можливість маневру або відмови від виконання того, що для неї неприйнятно.

"Така можливість є завжди, оскільки завдання ставлять нам, а ми їх виконуємо або виконуємо не зовсім, або виконуємо навпаки (...) Крім того, якщо ми будемо відмовлятися виконувати або відкладатимемо виконання певного рішення, потрібно пропонувати щось натомість. Тобто Україні потрібно намагатися бути хоча б молодшим, але партнером, а не мовчазним виконавцем", - резюмував експерт.

Переговори Зеленського і Байдена

У вівторок, 7 червня, відбулася телефонна розмова президента України Володимира Зеленського з главою американської держави Джо Байденом. Господар Білого дому запросив главу української держави приїхати з візитом до Вашингтона. При цьому Байден пообіцяв Зеленському підтримку територіальної цілісності й суверенітету України на переговорах з Путіним.

Як розповіли в Офісі президента, в ході переговорів Зеленський і Байден обговорили питання війни на Донбасі, ситуацію з Північним потоком-2 і інтеграцію України в Північноатлантичний альянс. У липні Зеленський повинен приїхати до Вашингтона на переговори з Байденом, в рамках яких будуть обговорюватися деталі саміту США та Росії в Женеві.

Пізніше на Банковій поінформували про те, що Зеленський в ході розмови з Байденом запропонував створити чіткий план вступу України до НАТО, який повинен бути прив'язаний до календарних дат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти