Буде, як у Європі: ціна на бензин в Україні може сягнути шокуючої позначки

22 травня 2024, 12:02
392
Відомо, що уряд виконує рекомендацію ЄС щодо наближення законодавства України до європейського в частині акцизного податку.
Буде, як у Європі: ціна на бензин в Україні може сягнути шокуючої позначки
Ціна на бензин в Україні може сягнути нової позначки / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Кабінет міністрів пропонує підвищити акциз на пальне в Україні. Зростання ставок відбуватиметься кількома етапами. Перший повинен відбутися в липні цього року останній – у 2028 році. Через це вартість пального може зрости до 75-80 гривень за літр, розповів засновник групи компанії "Прайм" Дмитро Льоушкін в етері "Суспільне. Студія".

За його словами, уряд виконує рекомендацію ЄС щодо наближення законодавства України до європейського в частині акцизного податку.

"Ця рекомендація стосується насамперед внутрішньоукраїнських податків та зборів. Її можна було б відтермінувати, однак, вона виявилась дуже на часі, адже потрібно якось наповнювати бюджет і тому уряд довго не вагаючись прийняв рішення збільшити акциз на пальне", - говорить він.

відео дня

Льоушкін додає, що коли Україна цілком виконає рекомендацію ЄС, то вартість пального значно зросте.

"Якщо так краще розуміти, то паливо коштуватиме, як в Європі, коли ця директива буде вся виконана. Ціна на бензин, дизель складатиме десь 1,6 – 1,8 долара. У нас ми вийдемо десь на 75-80 гривень за літр. За іншим законом також у липні цього року десь на 4 гривні зросте вартість автогазу й буде кожні пів року ще приблизно на гривню рости", - каже засновник групи компанії "Прайм".

Що таке бензин?

Бензин - популярний вид палива, природна (вироблена з нафти) або штучно отримана суміш вуглеводнів різної будови, що киплять найчастіше між 40 °C і 205 °C, повідомляє "Вікіпедія".

Підняття цін в Україні - останні новини

Нагадаємо, влітку нинішнього року тариф на електроенергію для побутових споживачів, ймовірно, може зрости - з нинішніх 2,64 грн/кВт до 3,50 грн/кВт.

В той же час варто сказати, що влітку 2024 року подорожчання тарифу на газ для населення не буде, клієнти "Нафтогазу" й надалі платитимуть 7,96 грн за кубометр.

Також, за свіжими даними Держстату, в Україні відбувається помітне зниження цін на деякі продукти.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти