Бойовики відмовилися пускати людей через КПВВ щастя і Золоте

10 листопада 2020, 01:34
Провину бойовики традиційно поклали на українську сторону, заявивши, що Київ не погодив графік роботи пунктів пропуску з "ЛНР".
КПВВ щастя і Золоте - бойовики відмовилися пускати людей
КПВВ щастя і Золоте - бойовики відмовилися пускати людей / informator.lg.ua

Київ пообіцяв відкрити пункти пропуску на Донбасі ("Щастя" і "Золоте" в Луганській області) з 10 листопада – проте бойовики зі свого боку відмовилися пускати через них людей.

Представник Луганська в гуманітарній підгрупі контактної групи Ольга Кобцева в ефірі так званої Державної телевізійної і радіомовної компанії (ДТРК) "ЛНР" попередила, що з 8:00 за київським часом ніякі пункти пропуску не запрацюють.

Провину бойовики традиційно поклали на українську сторону, заявивши, що Київ не погодив графік роботи пунктів пропуску з "ЛНР".

"Україна змінила переговорну позицію, не погодивши її з нами. Це йде врозріз з дорожньою картою, закріпленою в ході Мінського процесу. У дорожній карті однозначно говориться, що автомобільний пункт пропуску — це пропуск автомобілів і вантажних машин. Одночасне відкриття пунктів пропуску з ранку не відбудеться", - розповіла Кобцева.

Водночас вона пообіцяла, що 10 листопада на засіданні гуманітарної підгрупи Контактної групи обговорюватимуть питання відкриття КПВВ у Щасті та Золотому.

Війна на Донбасі - що було раніше:

  • Глава українського МЗС Дмитро Кулеба переконаний, що мирний план по Донбасу може викликати суперечки між Україною і Росією. І тут допомогти повинні представники ОБСЄ.
  • 8 листопада віце-прем'єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зробив сміливу заяву про терміни війни на Донбасі. За його словами, війна на Донбасі невигідна для Росії, тому Кремль її може скоро закінчити.
  • 8 листопада глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) підготує єдиний план з врегулювання на Донбасі з урахуванням позицій всіх сторін.
  • 6 листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що офіційний план спільних дій щодо врегулювання конфлікту на Донбасі повинні неодмінно підтримати в Москві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти