"Без наступу": експерт розкрив, коли ЗСУ вийдуть до Азовського узбережжя і Криму

11 жовтня 2023, 16:59
2378
Коли мова йде про наступ слабшої країни на сильнішу, логічніше буде міркувати про іншу стратегічну мету, вважає Рустамзаде.
'Без наступу': експерт розкрив, коли ЗСУ вийдуть до Азовського узбережжя і Криму
Рустамзаде пояснив, коли ЗСУ дійдуть до Азовського узбережжя / колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада, скріншот: deepstatemap.live

В інтерв'ю Главреду азербайджанський військовий аналітик, провідний аналітик Центру STEM Агіль Рустамзаде розповів, чи здатні ЗСУ вийти до Азовського узбережжя і Криму до кінця цього року.

"Я думаю, що українцям, в тому числі і військово-політичному керівництву, не варто розглядати військовий конфлікт з точки зору класичної війни, яка передбачає аналіз, наприклад, наступальних операцій. Краще дивитися на Ізраїль (розмова записувалася до нападу ХАМАСу на Ізраїль, - ред.) Історія сучасних воєн показує, що ситуація в Ізраїлі, на зорі незалежності країни, підходить для аналізу війни в Україні", - зазначив військовий аналітик.

Рустамзаде зазначив, що Ізраїлю теж довелося воювати з країнами, сукупний потенціал яких у військово-економічному і демографічному плані набагато перевищував його можливості. У ситуації, коли мова йде про наступ слабшої країни на сильнішу, логічніше буде міркувати про іншу стратегічну мету, додав він.

"В умовах ешелонованої лінії оборони противника стратегічною метою України має стати його виснаження. Існує багато способів ведення війни, і це не обов'язково наступ. Силам оборони України в цілому потрібно зосередитися на нарощуванні своїх можливостей, спрямованих на виснаження Росії. Виснаження безпосередньо не пов'язане з наступальними діями", - пояснив аналітик.

Дивіться відео, в якому Агіль Рустамзаде зробив прогноз про терміни війни в Україні:

Просування ЗСУ до Криму

Нагадаємо, що війна затягнеться, якщо ЗСУ не вийдуть до Азовського моря. Військовий експерт Давид Гендельман акцентує на тому, що саме вихід до моря міг би зламати тенденцію перетворення війни на виснаження.

Армія України може звільнити Крим за допомогою двох шляхів. Ексрадник держсекретаря США вважає цілком ймовірним сценарій, при якому Україна зможе відрізати Крим, не вбиваючи всіх російських військових.

ЗСУ "розріжуть" сили окупантів і вийдуть до Азовського моря. сухопутний коридор є "найменш важким місцем" для звільнення. Водночас слід розуміти, що постійно українські військові стикаються з оборонними опорами окупантів.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти