Аваков відмовився віддавати російську мову росіянам

3 березня 2021, 10:00оновлено 24 березня 2021, 17:21
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що російська (він же Слобожанська) мова і російська мовна культура в значній мірі належать і українцям.
Аваков
Арсен Аваков / УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що російська мова і відповідна мовна культура належить не тільки Російській Федерації, а й Україні. Про це чиновник заявив в інтерв'ю журналісту і медіаменеджеру Дмитру Гордону.

Аваков також запропонував організувати всесвітнє мовлення українських телеканалів. Гордон поцікавився у міністра внутрішніх справ, чи здатний офіційний Київ ініціювати заборону на мовлення російських телеканалів по всьому світу.

"Не знаю, як це можливо, я б краще зробив по-іншому. Я б ініціював, щоб наші телеканали [віщали ‒ Главред] по всьому світу, в тому числі російськомовний. Російська мова, або, як я його називаю, Слобожанська мова, в нашому випадку не належить Росії. В Україні державна мова - українська. Але Російська мова і російська мовна культура в значній мірі належать і українцям. Чому я повинен її віддавати?",- сказав Аваков.

читайте такожАваков розкрив, хто був ініціатором санкцій проти каналів Медведчука

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • З 16 січня 2021 року в Україні вступив закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Він гарантує кожному українцю обслуговування державною мовою.
  • Причому, як говориться в законі, учасники спілкування можуть перейти на іншу мову за обопільною згодою, але перше звернення до клієнта має бути українською мовою.
  • За повторне порушення закону доведеться заплатити штраф - у розмірі від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5,1 тисячі до 6,8 тисячі гривень).
  • "Про штрафи. Вони не стосуються громадян і жодним чином не можуть застосовуватися до відвідувачів і клієнтів. Говорячи про штрафи, мова йде саме про суб'єктів господарювання і тільки в разі, якщо їх співробітники відмовляться спілкуватися українською мовою", — саме так пояснював принципи роботи Закону міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти