"Відкрите полум'я залишилося": у Зеленського розповіли про страшні пожежі в Україні

18 квітня 2020, 21:40
В 4-х місцях ще спостерігається відкритий вогонь.
пожежа
В 4-х місцях пожеж спостерігається відкритий вогонь / dsns.gov.ua

Глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів про ситуацію з лісовими пожежами в Житомирській області і Чорнобильській зоні.

"Відкрите полум'я зараз залишилося в 4 місцях. Там працює понад 100 одиниць техніки, працівники ДСНС і лісники. Крім того, для гасіння пожеж залучили авіацію і протипожежний поїзд. Також триває ліквідація пожежі в Зоні відчуження. Там також працює достатньо техніки і людей. Загрози об'єкту Укриття і сховищу радіаційних відходів немає", - написав Єрмак у своєму Facebook.

Як підкреслили в прес-службі ОП, Єрмак провів нараду по боротьбі з пожежами на території Житомирської і Київської областей та забезпечення виконання вимог карантину під час святкування Великодня.

читайте такожПотужні пожежі під Києвом: експерт розповів, як захиститися від брудного повітряЗа даними голови Житомирської ОДА Віталія Бунченка, сьогодні ведеться робота по локалізації чотирьох невеликих осередків загоряння. Як повідомив голова ОДА, найбільш ефективно допомагає приборкати полум'я авіаційна техніка - літаки, вертольоти і літаки Національної гвардії. У разі необхідності до гасіння пожеж буде додатково залучено кілька літаків.

Триває позмінна робота сил ДСНС, Національної гвардії, працівників лісгоспів, державних адміністрацій і органів місцевого самоврядування.

читайте також"Вирахуємо покидьків": у Авакова назвали несподівану версію масштабних пожеж під Києвом

Окремо учасники наради обговорили питання прискорення виконання рішення про закриття ринків в умовах карантину, адже в чотирьох областях України деякі ринки частково продовжують працювати.

Нагадаємо, раніше в Українському гідрометцентрі розповіли про те, що в Києві в кілька разів перевищена гранично допустима концентрація пилу і залишків горіння, а також діоксиду сірки, діоксиду азоту й формальдегіду, і очікувати в найближчі дні поліпшення ситуації не варто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти