Коли скасують карантин в Україні: у МОЗ озвучили терміни

14 квітня 2020, 11:07
Остаточне рішення щодо карантину буде ухвалено не раніше 24 квітня.
карантин,пара
Карантин в Україні поки що діє до 24 квітня / УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов дав прогноз, коли в Україні почнуть послаблювати карантин. За його словами, це відбудеться, щойно епідеміологічний стан в країні почне поліпшуватися, але не раніше Великодня.

Остаточне рішення буде ухвалено не раніше 24 квітня.

"Ми щодня аналізуємо ситуацію, епідеміологічний стан в країні та світі, дивимося, яким чином поширюється хвороба, аналізуємо, як інші країни, такі як Китай або Австрія, почали послаблювати карантинні заходи. У разі поліпшення епідеміологічної ситуації, коли ми будемо бачити, що вже можемо крок за кроком зменшувати карантинні заходи, ми це почнемо робити", – сказав Степанов на брифінгу 14 квітня.

відео дня

У свою чергу, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що якщо українці будуть дотримуватися обмежувальних заходів і не порушуватимуть карантин на Великдень, то карантин почнуть послаблювати вже 24 квітня.

читайте такожКоронавірус в Україні та світі: кількість жертв і заражених 14 квітня наблизилася до нової психологічної позначки

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 14 квітня, в Україні підтверджено вже 3372випадки зараження COVID-19. За добу було зареєстровано 270 нових підтверджених випадків. При цьому жертвами Ковід-19 стали 98 осіб. Серед померлих переважають особи у віці від 50 років (86%).

Загалом, 119 осіб вже одужали. На амбулаторному лікуванні перебувають 1907 пацієнтів. Всього госпіталізовані 1248 осіб, з них 52 дитини.

Карантин в Україні

Через пандемію коронавірусу в Україні оголосили карантин. Спочатку влада вирішила запровадити карантин з 12 березня до 3 квітня, а потім в Україні продовжили карантин до 24 числа і ввели режим надзвичайної ситуації.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що за умови зниження динаміки захворюваності на коронавірус Кабмін планує в кінці квітня почати послаблення карантинних заходів в Україні.

9 квітня заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що карантин в Україні може бути ослаблений до 24 квітня.

Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в травні Україна повинна вийти на роботу, і розповів про стратегію виходу України з карантину, запровадженого через пандемію коронавірусу COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти