"Не може бути опозиції": Зеленський звернувся до нардепів з приводу голосування

30 березня 2020, 17:07
Володимир Зеленський виступив у Раді і розповів нардепам, які закони и чому потрібно терміново підтримати голосуванням.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський звернувся до депутатів Ради з приводу невідкладних законів / President.gov.ua

Володимир Зеленський, президент України звернувся до нардепів після успішного повторного голосування з приводу Сергія Марченка на посту глави Мінфіну і Максима Степанова на посаді глави МОЗ.

"Я вдячний кожному з вас, що ви в масках. І що, незважаючи на коронавірус у всьому світі, ви збираєтеся і працюєте, і я вам дуже вдячний. Важливо, щоб Україна працювала навіть під час трагедії епідемії, я дякую депутатів, які проголосували за призначення глав Мінфіну та МОЗ", - заявив він.

За словами Зеленського, нардепам треба терміново проголосувати пакет законопроектів, без якого неможливе отримання нового траншу фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду.

відео дня

"Зараз дійсно складно всьому – всьому світу і Україні. Важливо, щоб у нас відбулося підписання меморандуму з МВФ задля підтримки української економіки. Дві головні умови – референдум про землю і банківський закон. 10 млрд або інша сума – це життєво важлива для української економіки. У нас не може бути ніякої опозиції у зв'язку з ситуацією з епідемією коронавіруса, тому я прошу кожного з депутатів підтримати законопроекти. У кожного з нас багато питань до цієї ситуації, і у мене теж, але ці законопроекти життєво важливі для кожного українця", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше в понеділок, 30 березня, депутати Верховної Ради України звільнили Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я (за - 271 депутат).За призначення Максима Степанова, екс-губернатора Одеської області, на пост глави МОЗ був призначений з другого разу. За його призначення проголосували 246 нардепів.

Крім того, Ігор Уманський був звільнений з поста глави Мінфіну України. "За" проголосували 249 нардепів.

Далі, також з другого разу, пройшло голосування за призначення на посаду міністра фінансів Сергія Марченка. "За" проголосували 256 нардепів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти