Немає маски - йди пішки: у Києві заборонили заходити в громадський транспорт без маски

17 березня 2020, 16:42
У Києві прийняли рішення не пускати в громадський транспорт людей без масок.
карантин
Без масок у Києві не пустять в громадський транспорт / Фото: УНІАН

У Києві з 18 березня пасажирів без масок не будуть пускати в громадський транспорт у зв'язку з введенням карантину через коронавірус, заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

При цьому Поворозник закликав жителів Києва по можливості не користуватися транспортом.

"Щодо пасажирського автотранспорту. З завтрашнього дня допуск пасажирів в транспорт буде здійснюватися виключно в масках", - заявив Поворозник.

Маски на вагу золота

Додамо, що медичні маски тепер цінуються на вагу золота. Зокрема, поліція Києва затримала групу осіб, яка 13 березня вкрала 100 тисяч медичних масок.

У повідомленні прес-служби столичної прокуратури від 17 березня сказано, що маски на суму близько 1 млн гривень підприємство, яке пограбували, придбало в різних місцях протягом кількох тижнів, і через знайомих вирішило їх реалізувати.

Під час зустрічі з покупцями і перевантаження товару до їхнього авто, на місце події під'їхав автомобіль, з якого вибігла група чоловіків у спецодязі з предметами, схожими на пістолети. Вони сказали, что є працівниками СБУ, почали погрожувати зброєю, поклали постраждалих на землю, догрузили товар і без будь-яких пояснень роз'їхалися в різні напрямки.

"Під час досудового слідства правоохоронцям вдалося встановити трьох осіб, причетних до злочину, та затримати їх. Розбійниками виявилися мешканці Києва та Київської області віком від 26 до 42 років, які не мають відношення до правоохоронних органів та вчинили злочин з метою заволодіння дефіцитними медичними масками для їх подальшого перепродажу", - сказано в повідомленні правоохоронців.

читайте такожКоли пандемія коронавірусу піде на спад – експерт здивував прогнозомНагадаємо, у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу Covid-19 столичний метрополітен закриють сьогодні, 17 березня, о 23:00. Робота підземки буде припинена попередньо до 3 квітня, повідомив мер міста Віталій Кличко. Столичний градоначальник уточнив, що Київ повинен закрити метрополітен згідно з рішенням Кабміну.

При цьому наземний транспорт буде працювати у звичному режимі, дублюючи лінії метро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти