Турчинов розповів про хитрий план проти Путіна під час анексії Криму

10 березня 2020, 13:42
За словами Олександра Турчинова, йому довелося піти на військову хитрість проти Володимира Путіна і Кремля навесні 2014-го
Турчинов
Олександр Турчинов / УНІАН

Екс-секретар РНБО Олександр Турчинов (в. о. президента України у лютому-червні 2014-го) розповів про те, як телефонував президенту РФ Володимиру Путіну - під час анексії Криму.

З такою заявою він виступив в інтерв'ю Крим. Реалії. За словами Турчинова, коли російські військові зажадали скласти зброю від кримських підрозділів ЗСУ, він - у спробі виграти час - подзвонив Путіну за допомогою спецзв'язку до Кремля. Однак з Путіним йому поговорити не вдалося. Бесіду тоді Турчинов вів з тодішнім спікером Держдуми РФ Сергієм Наришкіним.

"Мені кажуть, що він не буде з вами говорити, ви нелегітимний. Ну, Сергій Наришкін значить, як спікер. Залишається дві години до ультиматуму. Я тоді йому (Наришкіну — Ред.) сказав, що я попереджаю, що вони (підрозділи ЗСУ в Криму — Главред) отримали команду стріляти на ураження. Я інформую всі посольства про те, що Росія готує штурм українських військових частин. Вся кров за цей штурм буде лежати на вас. І, в результаті, вони (російські військові Главред) не пішли на штурм", — заявив екс-секретар РНБО.

відео дня

Турчинов також стверджує, що Наришкін прямо погрожував йому - мовляв, якщо в Криму "будуть гинути російськомовні люди то ми вас, як військових злочинців будемо шукати по всьому світу".

Нагадаємо, раніше Олександр Турчинов заявляв про те, що Росія повинна нести відповідальність за збитий в Ірані на початку січня 2020-го Боїнга МАУ - оскільки Кремль "систематично підтримує тероризм і порушує міжнародні санкції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти