"Прем'єр зібрався у відставку": експерт назвав кандидатів на виліт з уряду

3 березня 2020, 00:57
Нинішній уряд може залишитися з приставкою в.о., вважає Дмитро Раімов.
Кабмін, уряд
У Кабміні очікуються чистки / kmu.gov.ua

Переговори в неформальних місцях, наприклад в ресторанах, можуть носити більш довірливий характер, ніж в офіційних кабінетах, заявив політтехнолог Дмитро Раімов.

Таким чином він оцінив інформацію про зустріч прем'єр-міністра Олексія Гончарука з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком в одному з ресторанів Києва.

"У кабінеті 100% є прослушка. В кабінетах більшості міністрів є прослушка і це ні для кого не секрет", - наголосив він у коментарі на каналі 112 Україна.

відео дня

У той же час він звернув увагу на те, що свідком розмови став журналіст, який повідомив потім цю новину.

"Технологією є те, яким чином там опинився журналіст Радіо Свобода, хто "злив" інформацію про зустріч. Технології в тому, що вони поїли - немає. Технологія в тому, що одна із сторін "злила" цю інформацію для інформаційного галасу", - каже політтехнолог.

читайте такожГончарук відповів на чутки про відставку і анонсував консультації з ЗеленськимЯк відомо, напередодні прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про те, що "станом на цю хвилину" не писав заяву про відставку з посади.

"Я ніяких заяв станом на цю хвилину не написав. Також багато знаю, чув. Очевидно, що у нас будуть з цього приводу консультації з президентом і з парламентом. На сьогодні я більше нічого коментувати не хочу", - зазначив Гончарук.

Раімов вважає, що спіч Гончарука в Раді може бути присвячений звіту про виконану роботу з метою перебити негативний інформаційний фон.

"Ні для кого не секрет, що прем'єр збирається у відставку. Він не заявляв про свої подальші амбіції і політичні проекти", - припустив Раімов.

Він також звернув увагу на те, що окремої відставки прем'єр-міністра на засіданні Верховної Ради у середу не буде.

"Розмова про те, що у відставку може піти весь уряд і працювати з приставкою в.о. Можливо, Гончарук залишиться в.о. (прем'єра - ред.) і далі працюватиме", - припустив експерт.

Разом з тим він прогнозує, що в разі відставки Гончарука на його місце можуть призначити одного з нинішніх віце-прем'єрів.

"Хто це буде – інше питання. Буде проведена ротація декількох міністрів. В першу чергу – міністр закордонних справ. Друге – Міністерство соціальної політики. Третє – Міністерство охорони здоров'я. Як варіант – Міносвіти і Мінкульт. Швидше за все, всі будуть в.о., але кількох міністрів приберуть і на їх місце призначать нових, теж виконуючих обов'язки. Як варіант – деякі міністерства залишаться без міністрів, а їх обов'язки будуть виконувати перші заступники", - додав Раімов.

читайте такожПретендент на місце Гончарука: Вітренко оцінив ймовірність свого "зльоту"

Зазначимо, що сам прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що поки рано говорити про кадрові ротації в Кабінеті міністрів.

"Я заявляв, що ми думаємо над серйозним посиленням уряду. Це командне рішення, яке в тому числі, в основному, залежить від президента. Від позиції колег у парламенті. Яким буде остаточне рішення - я б не хотів зараз коментувати, тому що воно ще на столі. Говорити про те, кого ми плануємо або кого не плануємо замінити - по-моєму ще трошки зарано", - сказав Гончарук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук 28 лютого нібито написав чергову заяву на ім'я президента Володимира Зеленського з проханням про звільнення з займаної посади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти