"Золотий" Ілліч: на Чернігівщині пам'ятник Леніну пішов із молотка

27 лютого 2020, 22:14
Пам'ятник був демонтований в 2016 році і зберігався на території ЗАТ Комунальник.
'Золотий' Ілліч: на Чернігівщині пам'ятник Леніну пішов із молотка
Пам'ятник Леніну продали на аукціоні / Фото: snovmr.gov.ua

У місті Сновськ у Чернігівській області з аукціону продали пам'ятник Леніну.

Як пише прес-служба місцевої міськради, завдяки аукціону за пам'ятник виручили 375 тисяч гривень.

За інформацією, пам'ятник був демонтований в 2016 році і зберігався на території ЗАТ " Комунальник.

відео дня

"Аукціон, який був запланований в електронній торговій системі у жовтні 2019 року, не відбувся через відсутність поданих заяв. Тоді було ухвалено рішення про зняття з продажу на аукціоні пам'ятника, щоб уникнути зменшення суми продажу на 50%, що є умовою при проведенні малої приватизації", - повідомили в міськраді.

читайте такожЯк боротьба з капітуляцією доїдає мізки українських патріотів

Друга спроба з продажу Ілліча через систему Prozorro відбулася на початку лютого 2020 року зі стартовою ціною 326 тис. грн. Придбати пам'ятник тоді захотіли два учасника - ТОВ ТРЕЙД ІНВЕСТ СТАЛЬ і ТОВ РОЗВИТОК-СВ.

Переможцем аукціону стало ТОВ РОЗВИТОК-СВ (р. Запоріжжя), оголосивши свою ціну в 375 тис. грн та випередивши конкурента, який запропонував 373,5 тис. грн. Зараз йде процедура перевірки документів переможця.

Зазначимо, що виручені від продажу пам'ятника гроші будуть витрачені на благоустрій території перед будинком культури, де раніше стояв пам'ятник.

"З цього питання будуть проведені громадські обговорення. Раніше жителями міста було підтримано пропозицію зробити на цьому місці фонтан", - підсумували влади міста.

Раніше Главред писав, що на Дніпропетровщині через електронний аукціон продали пам'ятник Леніну, демонтований у місті Жовті Води в рамках декомунізації в 2014 році. Скульптура, виготовлена з литої бронзи вагою шість тонн, була продана як металобрухт за ціною 500 тисяч гривень. У торгах брали участь чотири учасники. Їхні дані тримаються в секреті.

Також зазначимо, в анексованій РФ Ялті на центральній площі Нікітського ботанічного саду демонтували пам'ятник богині Флорі, а на її місце встановили бюст Володимира Леніна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти