У МОЗ пояснили ситуацію з закупівлею російських тест-систем

27 лютого 2020, 18:48оновлено 28 лютого 2020, 01:06
У відомстві запевнили, що користуються двома тестами вітчизняного виробництва.
Віктор Ляшко
Віктор Ляшко запевнив, що всі тест-системи вітчизняні / прес-служба Моз

Головний санлікар України Віктор Ляшко спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, щодо тест-систем для діагностики коронавіруса, які нібито в Україну завезли від російського виробника.

"У нашому реєстрі виробів медичного призначення зареєстровані дві вітчизняні тест-системи... Є дві українські компанії, які зареєстрували тест-системи, що дозволяють проводити діагностику в режимі реального часу", - повідомив він на брифінгу, прокоментувавши питання про застосування російської продукції.

За словами чиновника, українські медики мають право застосовувати тест-системи, вироблені виключно в сертифікованій лабораторії. Сьогодні використовують ті, які закуплені Центром громадського здоров'я та передані ВООЗ.

Ляшко підкреслив, що зараз Україна своїми тест-системами може перевірити три тисячі осіб. Однак він не зміг відповісти на питання, чи закуповували в Росії реагенти для систем.

"Я не можу знати, чи російські ці реагенти. Я не заступник міністра, який відповідає за реєстрацію", – сказав Ляшко.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Україна планує тестувати громадян на коронавірус неперевіреними тест-системами російського походження, які будуть завезені в країну через неіснуючі назви.

Нагадаємо, коронавірус дістався до Румунії, а кількість заражених у Франції та Німеччині зросла. Зокрема, загальне число підтверджених випадків зараження коронавірусом у Франції досягло 14, в Німеччині – 18, у Китаї - 78 064.

Крім того, в іспанському Мадриді зафіксували перший випадок зараження коронавірусом. А загальне число загиблих на території країни зросла до дев'яти осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти