"Провінція Бухань і алкаші": хулігани у Вікіпедії перейменували Нові Санжари

21 лютого 2020, 13:50
Інтернет-користувачі обурилися вчорашніми масовими протестами в Нових Санжарах.
Санаторий, Санжары
В'їзд в санаторій МВС у Нових Санжарах / УНІАН

Населений пункт Нові Санжари Полтавської області (який став відомим на всю країну) у Вікіпедії "перейменували".

У найпопулярнішій інтернет-енциклопедії з'явився такий текст: "Нові Санжари - провінція Бухань, адміністративний центр Новосанжарського району Полтавської області України".

Такі правки до статті у Вікіпедії було зроблено після того, як у населеному пункті відбулися масові сутички з поліцейськими - через те, що в місцевий санаторій МВС везли українців, евакуйованих з охопленого епідемією коронавіруса Китаю.

відео дня

Дійшло до того, що люди кидались камінням і били скло в автобусах, в яких їхали евакуйовані. Більше того - на численних відеозаписах інциденту видно, що солідна частина протестувальників вживала алкогольні напої.

Пізніше, правка про "провінції Бухань" була вилучена, оскільки адміністратори Вікіпедії розцінили її як "акт вандалізму". Але потім в статтю про Нові Санжари вносилися й інші зміни. Приміром, хтось запропонував замінити слово "мешканці" Нових Санжар на "алкаші".

Нагадаємо, жителі Нових Санжар зустріли літак з Уханя локальної війною. Вони влаштували бунт проти розміщення в місцевому санаторії МВС тих українців, які були евакуйовані літаком з Китаю.

Пізніше волонтер і ветеран АТО Тимофій Златкін стверджував в Мережі про те, що більшість учасників акції - не місцеві жителі і приїхали на автомобілях на дніпровських номерах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти