"НАТО ось-ось захопить Крим": Сенцов звинуватив кримчан у ностальгії за СРСР

17 лютого 2020, 14:27
Жителі аннексованого Криму відчувають фантомні болі за Радянським Союзом, переконаний режисер.

Сенцов
Сенцов звинуватив кримчан в ностальгії за СРСР / УНІАН

Колишній в'язень Кремля Олег Сенцов під час спілкування з журналістами заявив, що багато жителів анексованого Криму ностальгують за Радянським Союзом.

"Там все життя за комуністів голосували дуже сильно. Це що означає? Що спогади за Радянським Союзом там досить сильні... Це фантомний біль за Радянським Союзом, те, що відроджує зараз Росія... Вони в Криму лякали бандерівцями, ось зараз перед анексією, неіснуючими кривавими бандерівцями", - пояснив Сенцов в інтерв'ю Українській правді.

відео дня

Також Сенцов уточнив, що жителям півострова розповідали казки про НАТО, яке "ось-ось захопило б Крим".

Зазначимо, роздуми Сенцова про Крим наробили галасу в Мережі.

"Росія Крим, на превеликий жаль українців, але на радість росіян, не поверне, невже ви цього не розумієте? Для них Крим не просто земля, а стратегічна територія контролю на морі. Ну подумайте...Хіба вони допустять щоб в Севастополі, який вони захищали, будували завод підводних човнів і шляхи для проходження човнів стали підконтрольними військовому флоту США. Подивіться призначення тієї ж Балаклави. Ви кричали на весь світ, що американці наші друзі і по завершенні контракту (оренда порту Севастополь для Росії була до 2017 р.) здасте його військовому флоту США. Вони випередили. і українці залишилися і Криму та без Червоного моря", - висловилася Світлана Алекс.

"НАТО ось-ось захопить Крим": Сенцов звинуватив кримчан у ностальгії за СРСР

"Я дивлюся голодуючий наїв собі пику більшу ніж у Гройсмана! І все за рахунок українських платників податків! Інших героїв схоже немає...", - додав Ігор Панаєв.

"НАТО ось-ось захопить Крим": Сенцов звинуватив кримчан у ностальгії за СРСР

"Розмова двох окупантомовних. Публічна розмова. Ще один жирний привід для путєна пошвидше просуватися вглиб України задля "захисту російськомовних" - тобто представників "русскоґо міра" за визначенням Московії", - висловився якийсь Олег.

"НАТО ось-ось захопить Крим": Сенцов звинуватив кримчан у ностальгії за СРСР

Нагадаємо, раніше колишній в'язень Кремля, український режисер з Криму Олег Сенцов згадав 26 лютого 2014 року, коли радив протестувальникам під кримським парламентом "брати і підпалюють покришки".

"26 лютого я був у штабі Автомайдану, було багато роботи після революції. І поранені, і загиблі, і медична допомога, і якісь дрова, і якісь речі. Гаряча лінія, і хтось зателефонував, і дівчата передають мені слухавку, мовляв, дзвінок, відповідай. Телефонував кримський татарин, представився, я не пам'ятаю вже його ім'я, сказав: "Ой, ми на мітингу там, з "Русским единством" штовхаємося. Кіпіш. Що робити?" – Як що робити? Беріть покришки". – "А потім?" – "Потім запаліть". І все. Для нього був шок: Як? А? Так?". І все – вони не зробили це, не готові були йти трохи далі", – розповів Сенцов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти