"Хрін йому з редькою": Сенцов розповів, коли Путін зрозумів, що може втратити Крим

17 лютого 2020, 10:47
Режисер зазначив, що жителі Криму в 2014 році не були готові до того, що відбувалося в той час на Майдані в Києві.

Сенцов
Сенцов розповів про протести в Криму в 2014 році / УНІАН

Колишній в'язень Кремля, український режисер з Криму Олег Сенцов згадав 26 лютого 2014 року, коли радив протестувальникам під кримським парламентом "брати і підпалювати покришки".

"26 лютого я знаходився у штабі Автомайдану, було багато роботи після революції. І поранені, і загиблі, і медична допомога, і якісь дрова, і якісь речі. Гаряча лінія, і телефонний дзвінок, і дівчата передають мені слухавку, мовляв, відповідай. Телефонував кримський татарин, сказав, хто він, хоч я не пам'ятаю вже його ім'я, і сказав: "Ой, ми на мітингу там, з "Русским единством" штовхаємося. Кіпіш. Що робити?" – Як що робити? Беріть покришки". – "А потім?" – "Потім запаліть". І все. Для нього був шок: Як? А? Так?". І все – вони не зробили це, не готові були йти трохи далі", – сказав Сенцов в інтерв'ю Українсько правді.

відео дня

При цьому Сецнов зазначив, що жителі Криму не були готові до того, що відбувалося в той час на Майдані в Києві.

"Кримчани не готові до таких дій – поштовхалися і розійшлися. І потім вже Путін зрозумів, що все – інакше він втратить Крим, і відразу віддав наказ захоплювати", – вважає Сенцов.

Також Сенцов передбачив Росії внутрішню дестабілізацію і конфлікти після президентських виборів 2024 року. Він вважає, що в Росії можлива "ситуація з палацовим переворотом" або революцією, яка призведе до зміни влади.

За його словами, якщо це станеться, Україна повинна вимагати повернення Криму.

"Ці речі відбуваються завжди несподівано, але вони завжди можливі і передбачувані. Тому якщо відбудеться крах цієї влади будь-яка людина, що прийде після Путіна, зіткнеться з дестабілізацією всередині країни", — заявив Сенцов.

Також Сенцов зазначив, что у випадку, ящо таке станеться, то Україна повинна за допомогою західних партнерів "зайняти жорстку позицію щодо невизнання нової влади без повернення наших територій".

Зазначимо, росіяни в соцмережах сприйняли слова Сенцова зі скепсисом.

"Сенцов бундючиться - раз. Видає бажане за можливе - два. Хоче зміни влади у нас в країні - а ось хрін йому з редькою!!!", - пише Геннадій Повитков.

"Хрін йому з редькою": Сенцов розповів, коли Путін зрозумів, що може втратити Крим

"У Сенцова своя країна по швах тріщить, президент - світове посміховисько, хоч він і не лох, винні всім, і немає ніяких проблисків на поліпшення. Але вони вперто чекають "розвалу" Росії і вважають, що після цього вони запанують", - переконаний хтось під ніком Ватник Ватний.

"Хрін йому з редькою": Сенцов розповів, коли Путін зрозумів, що може втратити Крим

Нагадаємо, раніше Олег Сенцов заявив, що президент Росії Володимир Путін не поверне Крим, Україні доведеться чекати або смерті нинішнього господаря Кремля, або зміни влади в РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти