Конфіденційність користувачів Clubhouse опинилася під питанням

22 лютого 2021, 17:27оновлено 24 березня 2021, 17:59
Прессекретар соціальної мережі повідомила, що один з користувачів зумів транслювати аудіопотоки відразу з декількох кімнат на сторонній сайт.
Clubhouse
Безпека Clubhouse під питанням / Getty Images /

Поки новомодна соцмережа Clubhouse продовжує набирати обертів, в Мережі знайшлися ті, хто зумів транслювати аудіопотоки відразу з декількох кімнат на сторонній сайт. Про проблему повідомив портал Bloomberg.

У той час як компанія запевняє, що вона "назавжди заблокувала" цього конкретного користувача і встановила нові "заходи безпеки", аби запобігти повторенню інциденту, експерти стверджують, що платформа не в змозі давати такі обіцянки.

У самому ж Clubhouse відмовилися пояснити, які кроки були зроблені для запобігання подібних випадків. Так, зокрема, рішення можуть охоплювати заборону на використання сторонніх додатків для доступу до аудіо в чаті без фактичного входу в кімнату або просто обмеження кількості кімнат, в які користувач може увійти одночасно, відзначають експерти.

відео дня

Варто відзначити, що це вже аж ніяк не перший раз, коли громадськість засумнівалася в безпеці Clubhouse. Незабаром після офіційного запуску програми фахівці Центру з вивчення політики щодо Інтернету Stanford Internet Observatory висловили стурбованість з приводу безпеки новомодної соцмережі. Нібито в Clubhouse знайшли вразливість, яка потенційно дозволяє владі Китаю отримати доступ до даних користувачів. У компанії тоді запевнили, що підвищують заходи безпеки – мовляв, це дозволить запобігти витоку даних користувачів.

Раніше творці Clubhouse поділилися планами з розвитку гучної соцмережі. Зокрема, соцмережа змогла найняти більше фахівців для роботи в службі підтримки, тому відтепер збільшуватиметься темп розгляду заявок на створення кімнат (або так званих "клубів" для спілкування).

Також у соцмережі з'явиться Нова позначка"репутації користувача". Новий показник репутації буде знижуватися через скарги або систематичні порушення правил, а також підвищуватися в разі активності користувача.

читайте такожЯк встановити Clubhouse на Android: покрокова інструкція

Нагадаємо, що Clubhouse – це золота середина між подкастом, радіо і домашньою вечіркою. У цій соцмережі можна зайти в будь-яку кімнату, послухати розмови, інтерв'ю та обговорення між цікавими людьми на різні теми. Clubhouse можна порівняти з подкастом, тільки якщо це подкаст, куди ви можете включитися в будь-який момент, з додатковим рівнем ексклюзивності.

Про те, чим такий привабливий Clubhouse, читайте у нашому матеріалі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти