Експерти розповіли, чи варто проводити апгрейд з AMD FX-8350 на AMD FX-9590

6 вересня 2021, 15:03
AMD FX-9590 — найпродуктивніший процесор покоління Piledriver.
Експерти розповіли, чи варто проводити апгрейд з AMD FX-8350 на AMD FX-9590

У 2017 році компанія AMD випустила нову архітектуру процесорів - Zen. Побудовані на ній чіпи отримали назву Ryzen. Головною особливістю нових процесорів став перероблений сокет, так що провести апгрейд з FX на Ryzen без заміни материнської плати стало неможливо.

У 2020 році світ зіткнувся з нестачею напівпровідників, внаслідок чого відбулося зростання цін на комп'ютерні комплектуючі. Материнські плати подорожчали в 1,5-2 рази. В результаті люди, які планували апгрейд з AMD FX на AMD Ryzen, зіткнулися з нестачею бюджету.

Залишається тільки апгрейд всередині покоління. Але чи варто переходити з AMD FX-8350 на AMD FX-9590? Відповідь на це питання дає сервіс RankQuality. Він порівняв AMD FX-8350 і AMD FX-9590, після чого виявив, чи варто проводити апгрейд.

відео дня

Приріст продуктивності, за який доведеться заплатити

AMD FX-9590 — найпродуктивніший процесор покоління Piledriver. 4 ядра, вісім обчислювальних потоків, базова тактова частота 4,7 ГГц, а в турборежимі він і зовсім розганяється до 5 ГГц. Однак на старті продажів AMD FX-9590 коштував 920 доларів, і зараз, в 2021 році, його ціна не дуже-то знизилася.

Частково висока ціна на AMD FX-9590 пояснювалася багатою комплектацією. У коробочної версії разом з процесором йшла рідинна система охолодження, яка коштувала до 390 доларів. Зрозуміло, що без такого кулера чіп дешевше.

Але, як і раніше, воно не варто того. Сервіс RankQuality порівняв AMD FX-8350 і AMD FX-9590 по 47 характеристикам. І переможцем став AMD FX-8350. Він перевершує конкурента в ряді параметрів:

  1. Менше тепловиділення. AMD FX-8350 можна використовувати із звичайним кулером, оскільки він продукує всього 125 Вт тепла. А ось AMD FX-9590 — справжня "піч". Його тепловиділення складає 220 Вт. Без рідинного охолодження тут ніяк.
  2. Нижча ціна. Дійсно, для придбання AMD FX-9590 буде потрібно витратити не менше 250-300 доларів навіть в OEM-версії.
  3. Звичайно, AMD FX-9590 дасть значний приріст в продуктивності, проте для домашніх або ігрових комп'ютерів він не потрібен. Цей процесор — спеціалізований пристрій. І RankQuality додатково це підтверджує.

Що таке RankQuality і як він працює

RankQuality — це сервіс автоматичного аналізу і порівняння товарів. Він використовує інтелектуальні алгоритми для "розбору" характеристик, після чого звіряє їх із загальною базою. Тому всі достоїнства і недоліки товарів стають видні і наочні. До слова, всі порівняння супроводжують зрозумілою інфографікою.

RankQuality допоможе при виборі не тільки процесорів і інших комп'ютерних комплектуючих. На сервісі зібрані порівняння різних гаджетів, смартфонів, побутової техніки, товарів повсякденного попиту, навіть автомобілів, міст і гірськолижних курортів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти