Коли в Україні з'явиться 5G: у Кабміні назвали дату і розповіли подробиці

1 серпня 2020, 05:01
Спочатку 5G може з'явитися тільки у великих українських містах.
На 5G в Україні не слід чекати найближчим часом / УНІАН
На 5G в Україні не слід чекати найближчим часом / УНІАН

Наприкінці 2021 року держава планує провести перші аукціони на частоти 5G. Перший час п'яте покоління мобільного зв'язку з'явиться тільки у великих містах України. Користуватися 5G можна буде не раніше, ніж у 2022 році.

Про це розповів заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест в ефірі українського телеканалу Дім.

За його словами, торги проведуть у разі звільнення частот. Поступова поява 5G в Україні почнеться тільки на початку 2022 року.

відео дня

"Я сподіваюся, що аукціони зможуть бути проведені, якщо частоти будуть звільнені, наприкінці наступного року. І з 2022 року почнеться поступове впровадження в Україні. Але першими будуть найбільші міста", - додав чиновник.читайте такожМайбутнє вражає: OnePlus влаштує битву людей і роботів заради реклами 5G

Наостанок Шелест наголосив, що виходячи з технічних можливостей, після запуску мережі п'ятого покоління почнуть вводити і в інших українських регіонах.

Нагадаємо, група дослідників вивчила можливу небезпеку мереж п'ятого покоління для людей. Люди вважали, що ретранслятори 5G можуть нести небезпеку, проте, як з'ясувалося, радіоактивний фон до і після запуску таких мобільних мереж не змінюється. Таким чином, мережі не представляють ніяких загроз для здоров'я. Тоді ж повідомлялося, що в Україні 5G може з'явитися не раніше 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти