Як Black Mesa поліпшила оригінальну Half-Life? Відповідь - у відео Digital Foundry

5 березня 2020, 17:33оновлено 19 жовтня 2023, 15:20
Здається, ми отримали гідний ремейк великої гри.
Кадр з Black Mesa
Кадр з Black Mesa / Crowbar Collective

Black Mesa - ремейк першої частини Half-Life, на розробку якого пішло понад 15 років. 5 березня 2020 року відбувся довгоочікуваний реліз, і експерти Digital Foundry, відомі своїми технічними аналізами ігор, випустили ролик про оновлений шутер. Якщо судити по ньому, фанатські старання не пройшли дарма.

Очевидні зміни у графіці помітить кожен. Нехай Black Mesa працює на вже досить старому движку, який розроблявся спеціально під Half-Life 2, ремейк місцями все одно виглядає дуже сучасно. Особливо в нових локаціях світу Зен, які тепер відчуваються майже чарівним виміром.

Але однією графікою в Crowbar Collective не обмежилися. Розробники переробили деякі ігрові моменти, щоб зробити їх більш вражаючими. Той же світ Зен створено майже з нуля, але вистачає й інших прикладів. У відео відзначають момент, коли головний герой Гордон Фрімен вперше отримує дробовик. В оригінальній грі це подія обставлена дещо блякло, а ось в рімейку вам дають в повній мірі відчути силу нової зброї.

Також автори Black Mesa допрацювали штучний інтелект супротивників, міцніше зв'язали сюжет з Half-Life 2, трохи переробивши сценарій, і в цілому зробили гру набагато бадьоріше і швидше.

Black Mesa ціна в Steam - 279 гривень. А вже 23 березня вийде нова частина Half-Life - Half-Life: Alyx. Розробники з Valve розповіли про неї докладніше в новому геймплейном ролику.

Black Mesa - проходження

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти