Весна наскочить в лютому: українців ошелешили прогнозом до кінця зими

11 грудня 2021, 15:58оновлено 30 грудня 2021, 13:54
Січень і лютий 2022 можуть бути на 2-3 градуси тепліше звичайного, не виключила Віра Балабух.
сніг_природа_оттепель_капля_елка_ель_зима_погода
В Україні прогнозують ранню весну / 1zoom.ru

За прогнозом завідуючої відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидата географічних наук Віри Балабух, нинішня зима в Україні буде на 2-3 градуси тепліше звичайного.

Як підкреслила вона в коментарі Фактам, в лютому взагалі може прийти весна.

Експерт не виключила, що січень і лютий 2022 можуть бути на 2-3 градуси тепліше звичайного.

"Отже, існує висока ймовірність того, що вже в лютому буде весняна погода", — сказала вона.

Згідно з розрахунками, цього року на погоду в Україні впливатиме не тільки гребінь Азорського антициклону, який приносить холодну погоду, а й антициклони, які, ймовірно, будуть утворюватися на Близькому Сході і Балканах, пояснила метеоролог і додала, що це може призвести до дефіциту опадів.

Якої погоди чекати взимку

Звернемо увагу, що за прогнозом директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, клімат на Землі теплішає і це відбивається на зимових температурах в тому числі. А тому зиму в наших широтах можна називати "теплою".

Експерт зазначив, що в цілому, зима на території України буде тепліше ніж 30-40 років тому, проте морози все ж прийдуть. За словами синоптика, в січні-лютому морози досягнуть і 25, і 30 градусів. Однак таке таке зниження температур він назвав короткочасним і пояснив, що на зміну морозним дням буде приходити потепління, пише Сьогодні.

Яку погоду чекати на Новий Рік

Відповідаючи на питання, чи можна вже зараз спрогнозувати погоду на Новий Рік, Балабух каже, що через глобальне потепління все більша частина опадів взимку випадає у вигляді дощу, а не снігу.

"Сніговий покрив якщо і з'являється, то, зазвичай, не навічно. Це проблема, адже наші річки мають переважно снігове живлення. Якщо снігу не буде, загостриться проблема забезпечення водою", - зазначила експерт.

читайте такожВріже дубак і завалить снігом: українців попередили про різку зміну погоди

"Згідно з прогнозом світових метеорологічних центрів, який в нинішньому році досить консолідований, нинішньої зими у нас цілком можливий дефіцит опадів. Врах*йте, що і восени їх випало недостатньо", - додала Балабух.

читайте такожЧи чекати морозів під -40º: українців попередили про погодний феномен

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти