Сьогодні Україну накриють зливи і шквали: оголошено штормове попередження

18 серпня 2021, 09:40
У середу, 18 серпня, негода очікується майже по всій території України.
дощ_ливень_погода_гроза
Сьогодні Україну накриє негода / Pixabay

Погода в Україні у середу, 18 серпня, серйозно погіршиться. Синоптик оголосив на сьогодні штормове попередження. Більшість областей накриють зливи, грози, град і шквали.

Як повідомляє пресслужба ДСНС, 18 серпня, в північних, Вінницькій вночі та в західних, а вдень і в центральних, Одеській і Миколаївський областях очікуються грози, місцями значні дощі, град, шквали 15-20 м/с. Оголошено перший рівень небезпеки, жовтий.

Погода в Києві та Київській області сьогодні також буде складною. Синоптик прогнозує грози, місцями шквали 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий).

Зазначається, що через дощі на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.), лівих приток Дністра (Тернопільська, Хмельницька, Вінницька обл.) очікуються підйоми рівнів води на 0,2 - 0,8 м над рівнями, без негативних наслідків.

На річках басейнів Прута і Сірета очікується підйом рівнів води на 0,2 - 0,7 м над рівнями.

У місцях проходження сильних злив можливе формування значного місцевого і схильного стоку.

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

  • Вранці 17 серпня мешканці Львова могли побачити унікальне погодне явище - хмару "грозовий комір", що накрила місто і стала причиною негоди. Купчасто-дощові хмари в Україні трапляються часто, а ось явище "грозовий комір" – справжня рідкість.
  • Вчора потужний ураган пронісся Чернівецькою областю. Сильний вітер повалив десятки дерев і частково знеструмив населені пункти.
  • Синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха попередила, що в середу, 18 серпня, спека трохи затримається на півдні та на південному сході України. При цьому в Київській області очікується досить різке зниження температури - до + 23... + 25 градусів вдень і в межах +19... + 20 вночі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти