Незвичайний зорепад: настає пік метеоритного потоку Персеїди

10 серпня 2024, 02:48
440
На Землі найближчими днями буде видно яскравий зорепад, настає пік метеоритного потоку, який видно в небі кожного року.
Незвичайний зорепад: настає пік метеоритного потоку Персеїди
Метеоритний потік Персеїди / колаж: Главред, фото: УНІАН, virtualtelescope.net

Кожного року в серпні у небі можна побачити яскравий зорепад, який насправді є метеоритним потоком Персеїди. В цьому році пік метеоритного потоку припадає на 11 та 12 серпня. Про це повідомляє space.com.

"Деякі метеори видно вже надвечір, але зорепад завжди найкраще спостерігати приблизно з 23:00 або опівночі до перших променів світанку. У ці години після опівночі радіант зорепаду, розташований між сузір’ям Персея і Кассіопеї, буде все вище на північному сході – тому метеори повинні спалахувати по всьому небу щохвилини. Принаймні, їх буде видно, якщо у вас гарне темне небо", - зазначають астрономи.

Також науковці підкреслюють, щоб побачити метеоритний потік, необхідно знайти місце з широким кутом огляду і без зайвого світла, в умовах комендантської години в Україні таким місцем може слугувати будь який дах будинку, чи навіть балкон.

відео дня

Якщо з погодою пощастить, їх буде дві, і перша почнеться о 21:00 за східним часом 11 серпня (4:00 12 серпня за київським часом).

Науковці повідомляють, що якщо не побачити потік Персеїди під час їх піку, то їх можна буде спостерігати ще протягом кількох днів, а поодинокі метеори ще навіть протягом кількох тижнів.

Що таке метеоритний потік Персеїди

Персеїди — один із найпотужніших метеорних потоків. Названий за сузір'ям Персея, де розташований його радіант. Цей потік можна спостерігати щороку приблизно з 23 липня до 22 серпня. Період найбільшої активності — з 8 до 14 серпня, а пік припадає на 12—13 серпня.

Космічні та природні явища - останні новини

Нагадаємо, вже 10 серпня 186-метровий астероїд пролетить в небезпечній близькості від нашої планети. Про це повідомили вчені із наукової лабораторії НАСА, яка займається дослідженням реактивного руху небесних тіл.

Також стало відомо, що Фахівці NASA зафіксували викид темної плазми на Сонці, який з імовірністю 60 відсотків може спричинити відключення електроенергії на Землі цього тижня.

Нагадаємо, нещодавно Сатурн буквально спас Землю від теоретично небезпечної комети A117uUD. За допомогою своєї гравітації він викинув комету далеко за границі сонячної системи.

Читайте інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти