На Україну налетить потужний шторм і вдарить мороз

5 жовтня 2021, 21:12оновлено 5 жовтня 2021, 23:44
1620
6 жовтня в Україні оголошено І рівень небезпеки "жовтий".
Погода
Погода в Україні / pixabay

Погода в Україні у найближчі кілька днів збережеться комфортна і сонячна завдяки антициклону, проте вже 6 жовтня налетить штормовий вітер і вдарять нічні заморозки.

Як повідомляють синоптики Укргідрометцентру, зважаючи на небезпечні метеорологічні явища через посилення вітру в більшості західних областей і в південно-східній частині - пориви до 20 метрів в секунду - був оголошений І рівень небезпеки ("жовтий").

"Заморозки 0-5 градусів на поверхні грунту, місцями і в повітрі, прогнозуються вночі 6 жовтня практично скрізь, крім Закарпатської області та південних регіонів", - йдеться в повідомленні.

Температура повітря 6 жовтня в денний час в середньому складе близько +10... + 15 градусів, тепліше буде на Закарпатті та на півдні України, де стовпчики термометрів піднімуться до +18 градусів.

Вночі в Україні буде близько + 4 градусів, на поверхні грунту заморозки, і тільки на Закарпатті, а також у південній частині стану - до +6... + 8 градусів.

На Україну налетить потужний шторм і вдарить мороз

За прогнозом синоптика Вазіри Мартазінової, зима цього року і наступні зими в Україні будуть морозними.

За її словами, зима 2021-2022 і в наступні роки в нашій країні теж буде морозною, очікуються перепади температури повітря – від сильних заморозків до відлиги.

Фахівець підкреслила, що зима в Україні нікуди не дінеться навіть в умовах глобального потепління.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти