Коли в Україні закінчиться бабине літо і прийде похолодання: новий прогноз синоптиків

13 вересня 2021, 10:40
Всю першу половину тижня українці зможуть насолоджуватися теплом і сонцем. Не пощастить лише жителям кількох областей - для них синоптик спрогнозував грози.

погода, Київ, Дніпро, пара, побачення
Погода в Україні буде теплою та сухою до кінця тижня / Фото Reuters

Погода в Україні на початку тижня буде по-літньому теплою, і лише в другій половині стовпчики термометрів поступово почнуть опускатися вниз. Похолодання заходитиме в країну з 16 вересня, прогнозує синоптик Укргідрометцентру.

Погода на сьогодні

У понеділок, 13 вересня, погода в Україні буде сухою та сонячною в більшості областей. Винятком стануть Закарпаття, Прикарпаття, Львівщина, Волинь, Рівненщина, Тернопільщина, а також Житомирська, Хмельницька та Київська області - тут синоптик прогнозує дощ із грозою.

В середньому температура повітря сьогодні складе від +20...+27 градусів. Найспекотніше буде на Півдні країни – там повітря прогріється до рекордних +26...+28 градусів.

Коли в Україні закінчиться бабине літо і прийде похолодання: новий прогноз синоптиків
Прогноз погоди на 13 вересня 2021 / meteo.gov.ua

Погода на завтра

У вівторок, 14 вересня, бабине літо в Україні збереже свої позиції. На всій території сухо й тепло, крім Івано-Франськівка, Чернівців, Ужгорода та Львова - там очікуються дощі з грозами.

Стовпчики термометрів піднімуться в середньому до +26 вдень і +13 градусів - вночі.

Погода в Києві вдень буде сухою, вночі синоптик прогнозує дощ.

Така погода збережеться в Україні і 15 вересня, при цьому дощі припиняться - сухо буде по всій території країни.

Коли в Україні закінчиться бабине літо і прийде похолодання: новий прогноз синоптиків
Прогноз погоди на 14 вересня 2021 / meteo.gov.ua

З п'ятниці, 17 вересня, в Україну прийде похолодання.

Температура повітря вдень у західних областях становитиме +15...+20 градусів, а вночі стовпчики термометрів опустяться до +10...+12. На Півночі вдень буде +15...+18, а вночі +6...+8.

У центральних областях похолодає до +15...+22 градусів вдень, а вночі - до +7...+11. На Півдні очікується тепла погода, вдень буде до +25, а вночі - від +10 до +15. У східних регіонах вдень очікується +20...+23 градуси.

Погода в Києві в п'ятницю буде прохолодною. Вдень стовпчики термометрів покажуть лише +15...+ 17 градусів вдень і +10... +12 вночі.

Як повідомляв Главред, синоптик Віра Балабух прогнозує, що осінь в Україні 2021 буде теплою та сухою – це класична осіння погода, яку в країні звикли бачити за останні 30 років. У жовтні та листопаді, найімовірніше, буде дефіцит опадів. Попри сприятливий погодний прогноз, вона допустила "температурні гойдалки".

Начальник відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня сказала, що тепла погода в Україні триватиме до 13 вересня. Потім її змінять дощі. З 16 вересня температура повітря знизиться до 4-6 градусів тепла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти