StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Мішень номер 2": Зеленська розповіла, як вона і діти опинилися в небезпеці

19 квітня 2022, 16:44
Зеленська зазначила, що в це важко повірити.
Олена Зеленська
Олена Зеленська каже, що Росія здатна на все/ Фото president.gov.ua

З початку війни Росії проти України, дружина Президента України Олена Зеленська та її діти стали для росіян мішенню номер два (після самого Володимира Зеленського-авт.).

Про це вона розповіла в інтерв'ю чеському виданню "Respekt".

За словами першої леді, спочатку таку інформацію сприймаєш як залякування і поганий конспірологічний сценарій. "Але коли ми всі побачили, як зловмисники вбивають наших дітей, розстрілюють цілі сім'ї, ґвалтують жінок, стало зрозуміло, що Росія здатна на все", - каже Зеленська.

відео дня

читайте такожРосія почала битву за Донбас: Зеленський попередив українців

"Найстрашнішим відкриттям для мене стало те, якими жорстокими можуть бути люди (ми думали, принаймні, що вони – люди). Як вони можуть втрачати людське обличчя і творити такі звірства? Виявилося, що дна немає. Не можна говорити про Бучі, Маріуполі або Охтирці, Краматорську без сліз. Весь світ побачив ці фотографії розстріляних мирних. І поки Росія стверджує, що все це фейк – кожен день з'являються історії, де люди з жахом впізнають убитих своїх родичів. Ми збираємо їх усі. Бо кожне життя і кожна загибель важливі. Ми хочемо покарання для вбивць", - каже Зеленська.

За її словами, найстрашнішими епізодами в історії для мене завжди були вбивства мирних - у Києві є Бабин Яр, де нацисти у Другій світовій знищили беззахисне єврейське населення Києва. Здавалося, страшніше нічого не може бути. І ось все повторюється у нас на виду. Я не можу повірити, що такий жах може відбуватися в центрі Європи в ХХІ столітті.

На питання про російські угруповання, які спеціально готувалися ліквідувати президента і його сім'ю, перша леді відповідає:

"Спочатку така інформація сприймалася як залякування, як поганий конспірологічний сценарій. Але коли ми всі побачили, як загарбники вбивають наших дітей, розстрілюють цілі сім'ї, гвалтують жінок – зрозуміло, що Росія здатна на все. Нічому нелюдському я вже не здивуюся. Ми всі під прицілом - Не важливо, президентська це сім'я або звичайна. Страшно кожен день За жителів Маріуполя, Харкова, Чернігова, Донбасу, Луганської області, за тих, хто щодня бореться за життя, за тих, кого розстрілюють на вулиці і у власних будинках – просто тому, що вони живуть на своїй землі", - ділиться дружина президента.

Зеленська додала, що регулярно розмовляє з дітьми про війну на батьківщині і дає їм можливість висловлювати власні переживання і проявляти емоції. 17-річна дочка, яка в липні цього року відзначатиме повноліття, За словами Зеленської, грамотно використовує інформаційні ресурси, фільтруючи правду від фейків.

"Діти повинні знати правду. Тоді з них виростають дорослі, які не бояться правди. Це тільки так працює. Я відповідаю на всі питання, не намагаюся видати бажане за дійсність і прикрашати реалії. Звичайно, намагаюся зробити акцент на хорошому, на взаємодопомоги. Адже війна виявляє не тільки страхітливі, а й прекрасні сторони людини. Коли українці або європейці діляться з біженцями всім, що мають, коли люди з усього світу їдуть в зруйновану Бучу, щоб допомогти тамтешнім жителям, нагодувати, полагодити їх житло, забирають тварин, які втратили господарів... Зло не тотальне. Добро восторжествує", - зазначила дружина Глави держави.

Відзначимо, що в цілях безпеки дружина і діти президента покинули столицю, оскільки кремлівський лідер Путін назвав їх однією з головних мішеней.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти