StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Вашому урожаю заздритимуть усі: чим підживити перець в червні - порада

1 червня 2024, 16:16
449
Болгарський перець – важливий вітамінний атрибут літнього раціону. У ньому міститься величезна кількість вітамінів.
Вашому урожаю заздритимуть усі: чим підживити перець в червні - порада
Чим підживити перець на початку літа / колаж: Главред, фото: скріншот з відео, pixabay

Солодкий перець, також відомий як болгарський, стручковий чи паприка, є популярним овочем, який широко використовується у всьому світі. Однак, щоб зібрати добрий урожай потрібно знати, як за ним доглядати. Саме через це у багатьох господарів виникає питання: чим підживити перець, щоб плоди цього овочу були великими та смачними.

Коли потрібно підживлювати перець

Перець можна починати підживлювати після того, як він висаджений на постійне місце або після пересадки розсади в ґрунт. Перший раз можна надати добрива через 2-3 тижні після посадки.

Чим підживити перець в червні

За словами авторки YouTube каналу "Катя Онча", для підживлювання перцю можна використати звичайний йод, який позитивно впливає на розвиток плодів та їх смак.

Для того, щоб приготувати розчин з йоду для підживлення перцю необхідно взяти 2,5 літрів води та додати туди 7 крапель йоду. Цим розчином можна одразу обприскувати рослину. Зауважимо, що обробку перців необхідно проводити зранку, ввечері або в похмуру погоду, щоб уникнути посушливої дії сонця.

Як підживити перець дріжджами

Дріжджові підживлення зазвичай проводять тричі: невдовзі після висаджування розсади або безпосередньо під час нього, під час масового цвітіння та в період інтенсивного росту плодів.

Під час висаджування розсади відразу кладуть у лунку близько 2 г сирих дріжджів, розтерши їх з ґрунтом.

У період цвітіння використовують сирі дріжджі. Беруть 500 г дріжджів, розводять у 4 літрах води і залишають постояти в теплому місці на 2–3 години. Потім розчин розводять водою з розрахунку 1:10 і поливають отриманим засобом перці.

Під час зростання плодів краще використати сухі дріжджі. 20 г порошку та 300–400 г цукру розводять у відрі води, дають побродити 2–3 дні. Посуд беруть із запасом за величиною: адже при бродінні об’єм збільшиться. Потім розчин розбавляють водою із розрахунку 1:10 і поливають рослини.

Дивіться відео, як підживити перець в домашніх умовах:

Що відомо про YouTube канал "Катя Онча"?

YouTube канал "Катя Онча" - це канал Катерини, яка ділитись різними цікавим рецептами, дає поради по господарству і дому. На неї вже підписалось понад 28 тисяч користувачів. Сама вторка родом із України, відомо з опису каналу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти