StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Коли краще викопувати картоплю згідно з місячним календарем

14 серпня 2024, 18:49
320
Дотримуючись рекомендацій місячного календаря, ви зможете зібрати картоплю вчасно і забезпечити її збереження протягом усієї зими.
Як зрозуміти, що пора копати картоплю
Як зрозуміти, що час копати картоплю / Фото: скріншот YouTube

Вибір часу для збору врожаю картоплі - важливий етап для кожного городника. Багато дачників звертаються до місячного посівного календаря, щоб визначити найкращі дні для цього.

У 2024 році правильний вибір часу допоможе зберегти картоплю в найкращому стані для зберігання на зиму, пише сайт На пенсії.

Як зрозуміти, що пора копати картоплю?

Середньостиглі сорти картоплі зазвичай готові до збирання наприкінці серпня або на початку вересня, тоді як пізні сорти краще прибирати ближче до кінця вересня або навіть у жовтні.

відео дня

Одна з основних ознак готовності картоплі - пожовкле і висохле бадилля. Якщо рослина завершила свій вегетаційний цикл і бадилля зів'яло, це вірний сигнал, що картопля готова до викопування.

Що таке картопля?

Картопля, або паслін бульбоносний (лат. Solánum tuberósum), - вид багаторічних бульбоносних трав'янистих рослин із роду Паслін (Solanum) родини Пасльонові (Solanaceae). Бульби картоплі є важливим харчовим продуктом, повідомляє "Вікіпедія".

Коли краще прибирати картоплю на зберігання?

Для того щоб визначити найкращий час для збору врожаю, можна скористатися місячним календарем. У 2024 році найсприятливішими днями для збирання картоплі в серпні будуть: з 14 по 20 серпня, а також 25, 29 і 30 числа. У вересні рекомендується копати картоплю з 1 по 2, з 6 по 11, з 15 по 21, з 23 по 26 і з 29 по 30 вересня.

Какие растения нельзя выращивать совместно инфографика
Які рослини не можна вирощувати спільно інфографіка / Інфографіка: Главред

Коли потрібно викопувати картоплю на зиму?

Для тих, хто хоче забезпечити якісне зберігання картоплі на зиму, важливо вибрати відповідний день для викопування. Найкращим часом для збору врожаю вважається період, коли місяць перебуває у спадній фазі. Саме в цей час енергетика землі сприяє довшому зберіганню врожаю без втрати його якості.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти