Зеленський відверто висловився щодо співпраці з Порошенком

20 грудня 2020, 10:08
Президент України заявив, що з олігархом Порошенком він не готовий співпрацювати.
Порошенко, Зеленський
Зеленський розповів про співпрацю з Порошенком / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що партії Слуга народу та Європейська солідарність можуть співпрацювати для ухвалення "хороших ініціатив". Але про особисту співпрацю мова не йде, тому що Порошенко, на думку Зеленського, залишається олігархом.

"Тому щодо відповіді на друге питання, чи готові ми співпрацювати, – я не розумію, з ким. З олігархом Порошенко не готовий співпрацювати. Якщо в межах депутатського корпусу хтось пропонує якісь хороші ініціативи, то я знаю, що всі депутати між собою співпрацюють. Все, що на благо України, - окей. Все, що пов'язано з якимись речами, з лобізмом або ризиками для України, - я не готовий", – розповів Зеленський в інтерв'ю для The New York Times, його текст розміщений на сайті президента.

Водночас президент не став заперечувати, що на депутатів впливають олігархи та фінансові групи, тому що нікому не вигідно більшість партії. Зокрема, мова йде про Віктора Медведчука й Петра Порошенка.

"Але відповідь проста: закони голосуються, і результат – на табло. Сьогодні ми можемо дивитися на результат: закони голосуються. Дійсно, це набагато складніше, ніж було спочатку. Але ви маєте розуміти, що занадто багато інтересантів, щоб гальмувати реформи, які хоче робити президент з партією. Зрозуміло, що в партії люди різні, і всі люди живі, на кого впливають – по-різному, психологічно. Хочуть впливати всі фінансові групи, у тому числі й фінансові групи Медведчука, Порошенка, які також представлені в парламенті", – сказав він.

Заяви Зеленського в інтерв'ю The New York Times - про що ще говорив президент:

  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що ​Україна готова змінити Конституцію у напрямку децентралізації згідно з Мінськими угодами, але не на умовах Росії.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що обраний президент США Джо Байден міг би посилити переговори у Нормандському форматі.​ На його думку, США могли б сильно вплинути на прогрес з переговорами. До того ж президент сподівається на підтримку Штатів у процесі реінтеграції Донбасу.​
  • Президент Володимир Зеленський висловив думку, що обраний лідер США Джо Байден краще знає Україну, ніж чинний глава Білого дому Дональд Трамп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти