У МЗС розкрили плани щодо запуску процесу повернення Криму в Україну

21 січня 2021, 13:17оновлено 21 січня 2021, 14:37
Влада ухвалить стратегію щодо деокупації анексованого Криму вже за місяць.
Україна, Крим, прапор
РНБО планує затвердити стратегію щодо деокупації Криму 26 лютого / УНІАН

Міністерство закордонних справ України спільно з постійним представництвом глави держави у Криму представили на розгляд РНБО документ, який передбачає механізм реалізації повернення окупованого півострова під політичний контроль Києва. Прийняття стратегії планується 26 лютого.

Як повідомляє видання Крим. Реалії, про це заявила перший заступниця голови МЗС Еміне Джапарова. За її словами, стратегія деокупації Криму підготовлена за участю представників зовнішньополітичного відомства, представництва президента в Автономній республіці, Кабміном і міністерством з питань тимчасово окупованих територій.

"Коли ми тільки починали розробляти архітектуру і бачення Кримської платформи, ми разом з постійним представництвом президента в АРК ініціювали розробку своїх частин стратегії деокупації і, синхронізуючи з урядом і профільним міністерством тимчасово окупованих територій, відправили їх на розгляд РНБО", - сказала дипломат.читайте такожКравчук зробив заяву про компроміс з Росією щодо Криму і Донбасу

Також вона додала, що в символічну дату 26 лютого очікується засідання Ради національної безпеки і оборони, в рамках якого повинні прийняти відповідну стратегію.

"Ми очікуємо, що в символічну дату 26 лютого у нас буде тематичне засідання РНБО і прийняття подібної стратегії. Я знаю точно, що робота над цим ведеться", - підкреслила Джепарова.

Повернення Криму в Україну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти