У Кабміні назвали умову для успішних переговорів щодо Донбасу

5 лютого 2021, 21:55
Росія зараз весь час придумує щось, щоб не було домовленостей щодо частини сходу України, поділився Резніков.
Міністр вважає, що завдяки США та Польщі у переговорах щодо Донбасу можливий успіх
Завдяки США та Польщі у переговорах щодо Донбасу можливий успіх, вважає міністр / УНІАН

Віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков вважає, що якщо США та Польща доєднаються до переговорів для врегулювання ситуації на сході України, то Російська Федерація може почати вести розмову в інтересах миру.

Якщо Штати та польська держава приєднаються до вирішення конфлікту, переговори щодо Донбасу можуть привести до домовленості, розповів чиновник в інтерв'ю Укрінформу.

Співрозмовник додав, що РФ зараз просто блокує всі процеси врегулювання конфлікту, весь час щось придумує, щоб тільки не домовитися.

"...участь США за нової президентської адміністрації, враховуючи певні зобов'язання за Будапештським меморандумом, а також Польщі, яка незабаром головуватиме в ОБСЄ, може спонукати Росію сісти за стіл переговорів і вести перемовини в інтересах миру...", – заявив член Кабміну.

Нагадаємо, мирні переговори щодо Донбасу йдуть у нормандському форматі – Україна, Росія, Німеччина та Франція, а також у мінському – українська держава, РФ і ОБСЄ.

Агресія Росії на Донбасі

  • У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.
  • У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти