"У чому героїзм?": Аваков різко висловився про Стерненка та протести

1 березня 2021, 20:05оновлено 1 березня 2021, 20:41
Чиновник запевнив, що він і президент Зеленський дізналися про вирок Сергію Стерненку тільки в день його оголошення.
Аваков
Аваков висловився про протести на адресу Стерненка / УНІАН

Глава МВС Арсен Аваков різко відреагував на вирок активістові Сергію Стерненку і на протести, які спалахнули в країні після його оголошення. Чиновник заявив, що йому "сумно" через те, що відбувається.

"У чому його героїзм? Можливо, він на фронті був? Можливо, був на Майдані в найважчі моменти у 2013-2014 роках. Він з'явився вже на самому фініші Майдану", - зазначив Аваков, повідомляє Україна 24.

Аваков додав, що Стерненко відзначився на різних протестах із гострою критикою.

"Чи є у нього досвід хороших звершень? Не хочу вірити гаслам, маскам і міфам. Хочу бачити конкретику", - заявив він.

Міністр також відповів на питання про те, чому Стерненка засудили на більший термін, ніж винних у смерті Катерини Гандзюк. Він зазначив, що, немає ідеальних людей та ідеального суспільства.

"Ні для кого не секрет, що судова система у нас така, яка є. Можливо, саме це породжує кризу справедливості",– прокоментував Аваков.

читайте такожГеращенко прокоментував акцію протесту прихильників Стерненко

Чиновник також запевнив, що він і президент Зеленський дізналися про вирок Сергію Стерненку тільки в день його оголошення.

Коментуючи протести на підтримку одеського активіста, Аваков заявив, що не очікував такої напруги. І додав, що якщо протест – в критичній точці, то "на нього потрібно адекватно реагувати".

Крім цього, чиновник припустив, що в Україні можлива ситуація, схожа на штурму Капітолію у Вашингтоні. Однак у такому випадку, за словами Авакова, у влади "завжди є запасний варіант".

Справа Стерненко - про що повідомлялося раніше:

  • 23 лютого Приморський суд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини і засудив його до семи років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Крім того, Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні зброї — травматичного пістолета.
  • За словами Стерненка, пістолет він знайшов біля будинку. В результаті, активісту призначили покарання за розбій і зберігання зброї, а за викрадення людини — звільнили від відповідальності за закінченням строків давності.
  • Адвокати одеського активіста Сергія Стерненка подали заяву про переведення в найкоротші терміни їх підзахисного з Одеського СІЗО до Києва, оскільки вважають, що є реальна загроза для його життя.
  • Увечері 23 лютого прихильники активіста Сергія Стерненка зібралися біля офісу президента, щоб провести акцію протесту проти вироку активісту, після чого почалися зіткнення з силовиками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти