Україна проведе евакуацію жителів Курської області: у Кабміні розкрили деталі

15 серпня 2024, 16:08
302
Москва досі не надіслала Києву запит щодо евакуації своїх громадян із Курської області, розповіла міністерка з гуманітарних питань Ірина Верещук.
Суми, Верещук
Україна готує евакуацію жителів Курської області до Сум - Верещук / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, Facebook І. Верещук

Україна надасть жителям Курської області можливість евакуюватися до Сум. Київ дотримується норм міжнародного права і надає цивільним особам необхідну гуманітарну допомогу. Про це заявила віцепрем'єр-міністр, міністр з гуманітарних питань Ірина Верещук.

На своїй сторінці у Facebook вона написала про те, що Москва досі не надіслала Києву запит щодо евакуації своїх громадян із Курщини.

За словами міністра, Україна працює над тим, щоб запустити роботу гуманітарного коридору.

відео дня

"Зараз із військовими опрацьовуємо можливий маршрут гуманітарного коридору для цивільних із Курщини до Сум. Щодо гуманітарного коридору в бік РФ: така можливість є, але за умови відповідного офіційного запиту з російської сторони. Поки що такого запиту не надходило", - наголосила Ірина Верещук.

Операція України в Курській області - головні новини за темою:

14 серпня в Курській області здалися в полон ЗСУ понад 100 російських солдатів. Серед них військовослужбовці окупанти 488-го гвардійського мотострілецького полку ЗС РФ та підрозділу "Ахмат".

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 15 серпня заявив, що Україна контролює вже 82 населених пункти в Курській області. Армія просунулася в глибину оборони противника на 35 кілометрів.

Україна створила військову комендатуру в Курській області, сказав Олександр Сирський. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

"З метою дотримання правопорядку і забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях було створено військову комендатуру. Її керівником призначено генерал-майора Москальова", - підкреслив Сирський.

Операція в Курській області РФ

6 серпня російські пропагандисти поскаржилися на прорив кількох механізованих колон з боку України прикордонної ділянки в Курській області. У Мережі з'явилися чутки, що до прориву можуть бути причетні російські добровольчі загони у складі ЗСУ. Але Україна не підтверджувала своєї участі в конфлікті в Курській області. Перші бої з невідомими людьми, згідно з російськими пабліками, прийняли солдати-строковики, оскільки підрозділи "Ахмат" були ганебно розбиті.

Російські пабліки писали про захоплення невідомими силами низки населених пунктів і вигадану загрозу для Курської АЕС.

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував бої його армії з невідомими людьми в Курській області. Те, що відбувається, він назвав "провокацією" та поскаржився на "невибіркову стрілянину".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти