"Слуги народу" різко висловилися щодо акцій протесту на підтримку Стерненка

24 лютого 2021, 21:23
Парламентарі рішуче закликали демонстрантів і правоохоронців дотримуватися закону під час акцій протесту.
Стерненко
Слуги народу пройшлися по акціях на підтримку Стерненка / УНІАН

Нардепи від Слуги народу різко висловилися про акції протесту, які спалахнули в Києві після оголошення вироку одеському активісту Сергію Стерненку. Текст заяви депутатської фракції був оприлюднений на сторінці в Facebook "слуги народу" та голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

Депутати закликали демонстрантів і правоохоронців дотримуватися закону під час акцій протесту. Парламентарії засудили дії учасників протестів.

"Ми завжди підтримуємо реалізацію політичних прав українців у будь-яких законних формах. Разом з тим ми визнаємо, що демократія ґрунтується на повазі до закону і його дотриманні. Тому категорично засуджуємо будь-які прояви насильства і не поділяємо спроби використовувати реалізацію права на мирні зібрання як способу тиску на органи влади і суд, щоб уникнути окремими особами правосуддя, яке також є основною демократії", – сказано в заяві.

відео дня
'Слуги народу' різко висловилися щодо акцій протесту на підтримку Стерненка

Водночас нардепи зажадали від правоохоронців "діяти відповідно до закону, але з мінімальною толерантністю до порушень правопорядку".

читайте також"Залякували і катували": оприлюднені подробиці слідства у справі Стерненка

"А політиків, які намагаються використовувати в своїх цілях рішення суду у справі Стерненка, закликаємо утриматися від нерозумної витрати коштів, сконцентруватися на погашенні своїх зобов'язань перед нашою державою", – йдеться в тексті.

Справа Стерненка - про що повідомлялося раніше:

  • 23 лютого Приморський суд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини і засудив його до семи років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Крім того, Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні зброї — травматичного пістолета.
  • За словами Стерненка, пістолет він знайшов біля будинку. В результаті, активісту призначили покарання за розбій і зберігання зброї, а за викрадення людини — звільнили від відповідальності за закінченням строків давності.
  • Адвокати одеського активіста Сергія Стерненка подали заяву про переведення в найкоротші терміни їх підзахисного з Одеського СІЗО до Києва, оскільки вважають, що є реальна загроза для його життя.
  • Увечері 23 лютого прихильники активіста Сергія Стерненка зібралися біля офісу президента, щоб провести акцію протесту проти вироку активісту, після чого почалися сутички з силовиками.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти