Схеми дізналися про шикарну нерухомість супутниці Козака у Москві: виявилася сусідкою прем'єра РФ

5 лютого 2021, 22:04
Вартість елітних апартаментів в центрі Москви оцінюється в 350 мільйонів гривень.
Санкції України Козаку поки не завдали серйозної шкоди Козаку-журналіс
Санкції України Козаку наразі не завдали серйозної шкоди Козаку - журналісти / Радіо Свобода / Схеми

Цивільна дружина парламентарія від фракції ОПЗЖ Тараса Козака Наталія Лавренюк в березні 2020 року придбала квартиру на 657 квадратних метрів в престижному житловому комплексі в центрі Москви. Житло, вартість якого оцінюється в 13 мільйонів доларів, знаходиться по сусідству з главою уряду РФ Михайлом Мішустіним і головою Пошти Росії, йдеться в розслідуванні програми Схеми.

Журналісти стверджують, що інформацію про апартаменти Лавренюк, які знаходяться в делюкс-комплексі Knightsbridge Privat Park в 5 кілометрах від Кремля, вони знайшли в офіційній виписці з реєстру прав РФ. Згідно з документом, квартира розташована на першому поверсі однієї з будівель комплексу на "антресолях" (вона є дворівневою). Також Лавренюк в Knightsbridge Privat Park володіє чотирма паркувальними місцями і підвальними приміщеннями.

Схеми дізналися про шикарну нерухомість супутниці Козака у Москві: виявилася сусідкою прем'єра РФ
Схеми дізналися про шикарну нерухомість супутниці Козака у Москві: виявилася сусідкою прем'єра РФ

Вартість квартири в 657 квадратних метрів оцінюється в 13 мільйонів доларів.

Журналісти припустили, що впроваджені Києвом санкції проти Козака поки що не завдали йому серйозної шкоди, тому що низка активів політика оформлені на дружину.читайте такожУ Путіна жорстко відреагували на санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна

"Незважаючи на впровадження Україною персональних санкцій проти соратника Медведчука Тараса Козака, вони наразі, схоже, жодним чином не стосуються значної частини його активів і майна, хоча входять до сфери його впливу. Тому юридично компанії і нерухомість оформлені на його цивільну дружину, яку він роками не вносить до своєї декларації про майно і доходи, хоча цього вимагає закон", - підкреслюється в повідомленні.

Санкції проти Козака і Медведчука

  • Президент України Володимир Зеленський 2 лютого на підставі рішення РНБО підписав указ про впровадження санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, який є соратником Медведчука і власником телеканалів 112 Україна, ZiK і NewsOne. Телеканалам заборонили працювати на території країни.
  • ЗМІ стверджують, що компанія, до якої має відношення Козак, веде бізнес на території окремих районів Луганської області, які захоплені "ЛНР". Гроші від прибутку могли йти на фінансування телеканалів 112, NewsOne і ZiK.
  • Втім, секретар РНБО Олексій Данилов стверджує, що відомості про бізнес Козака у ОРЛО наразі є припущеннями і не підтверджені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти