Посли країн G7 терміново звернулися до Кабміну через звільнення Коболєва

12 травня 2021, 19:02оновлено 12 травня 2021, 20:26
На сьогодні Наглядова рада не може незалежно виконувати свої обов'язки, йдеться в заяві дипломатів.
Коболєв
Посли Великої сімки звернулися до Кабміну / УНІАН

Посли країн Великої сімки закликали Кабінет Міністрів швидко вирішити питання управління НАК Нафтогаз України. На сьогодні Наглядова рада не може незалежно виконувати свої обов'язки, йдеться в заяві на сторінці британського головування в групі послів G7 у Twitter.

У своїй заяві, посли висловили стурбованість тим, що Кабінет Міністрів, будучи головним акціонером НАК, не досяг узгодженого рішення з Наглядовою радою Нафтогазу, яке б дозволило йому виконувати свої обов'язки незалежно.

"Ми закликаємо уряд швидко вирішити це питання таким чином, який відображає заявлену прихильність міжнародним стандартам корпоративного управління, і продовжити удосконалення законодавчої бази з управління державними підприємствами відповідно до цих стандартів", - йдеться в заяві.

читайте такожУ США пройшлися по звільненню Коболєва з Нафтогазу

Звільнення Коболєва з Нафтогазу - про що раніше повідомляв Главред:

  • Кабінет Міністрів України 28 квітня провів збори акціонерів Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, за підсумками якого робота Наглядової ради та правління компанії була визнана незадовільною. У результаті було прийнято рішення про відставку керівника компанії Андрія Коболєва.
  • У НАК Нафтогаз піддали критиці рішення уряду і порахували такий крок "юридичною маніпуляцією". У компанії уточнили, що збори акціонерів не можуть вносити пропозиції про звільнення або призначення глави Нафтогазу, так як це питання залишається в компетенції Наглядової ради.
  • Після відставки Коболєва Нафтогаз очолив Юрій Вітренко, який у 2018 році був виконавчим директором компанії. Донедавна політик виконував обов'язки міністра енергетики в уряді Дениса Шмигаля.
  • 30 квітня після зустрічі з новим главою Нафтогазу Юрієм Вітренком у компанії заявили про те, що члени Наглядової ради написали заяви про дострокове припинення своїх повноважень. Повноваження ради будуть припинені з 14 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти