Перемовини Зеленського і Путіна щодо Донбасу: названо головну умову Росії

19 січня 2021, 17:53
Київ і Москва не можуть домовитися щодо вимог, які висуває Росія, вважає Денис Казанський.
Нормандський формат
Росія вимагає від України капітуляції на переговорах по Донбасу / Reuters

Зустріч лідерів країн Нормандської четвірки щодо Донбасу може відбутися тільки в тому випадку, якщо Україна погодиться на капітуляцію. Москва вимагає від Києва піти на умови, на які українська держава погоджуватися не має наміру.

Як заявив представник Донецька від переселенців у ТКГ Денис Казанський в інтерв'ю Цензор.нет, ймовірність перемовин лідерів країн Нормандського формату існує, проте Росія свідомо висуває нездійсненні вимоги. Прорив у перемовинах для російської сторони - це максимальні поступки з боку України. Причому на інші умови росіяни не згодні.

"Як ви знаєте, Козак (представник Росії у Нормандському форматі) відразу після перемовин заявив, що не вдалося домовитися щодо жодного з основних пунктів, прориву не відбулося. В принципі, його і не може бути. Тому що прорив - це в розумінні Росії капітуляція України. Вони від нас саме цього і вимагають. На менше, на цей момент, вони не згодні", - сказав журналіст.читайте такожУ Кравчука розкрили умову угоди України і Росії щодо Донбасу

Також він додав, що Київ, у свою чергу, не може піти на такі умови. Саме тому немає прогресу у перемовному процесі.

"А Україна не може піти на ті умови, які висуває Росія. Тому немає руху вперед в цьому процесі", - підкреслив Казанський.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти