Контактна група з Донбасу залишилася без Кучми

28 липня 2020, 13:08
Причина, за якою Кучма припинив роботу в контактній групі з Донбасу, виявилася несподіваною.
Новини Донбасу - Леонід Кучма вийшов з ТКГ по Донбасу
Новини Донбасу - Леонід Кучма вийшов з ТКГ по Донбасу / сайт президента України

Екс-президент Леонід Кучма більше не працює в Тристоронній контактній групі в Мінську на переговорах щодо Донбасу (ТКГ).

Таку інформацію озвучив особисто президент України Володимир Зеленський.

За словами президента, Кучма сам попросив зняти його з посади представника Києва в контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, тому що йому там важко.

Нинішній президент України на своєму сайті вже подякував Кучмі за його роботу в контактній групі.

"Дякую за всі зусилля, яких ви доклали для розблокування Мінського процесу задля досягнення миру. Ваш досвід був надважливим і надзвичайно потрібним. Завжди готовий почути вашу пораду в майбутньому", – запевнив Зеленський під час особистої зустрічі з Куч*ою, що відбулася 28 липня.

У свою чергу другий президент України пообіцяв консультувати з потрібних питань і при необхідності ділитися своїм досвідом і надалі. Кучма запевнив, що робота ТКГ за останній рік "значно просунулася, було здійснено низку важливих кроків, досягнуто важливих домовленостей".

Як відомо, Кучма очолив українську делегацію у Тристоронній контактній групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.

Після того, як Петра Порошенка на посаді глави України змінив Володимир Зеленський – Кучма продовжив виконувати свої обов'язки в ТКГ.

Зазначимо, що Леоніду Кучмі вже 81 рік. І про його бажання залишити ТКГ Зеленський попереджав ще на прес-конференції в травні 2020.

Хто замінить Кучму в ТКГ

Ймовірно, контроль над усіма процесами в ТКГ щодо Донбаса з боку України тепер будуть здійснювати глава Офісу президента Андрій Єрмак та віце-прем'єр і міністр з Донбасу Олексій Резніков (його в ЗМІ називають людиною Єрмака).

Раніше Київ відповів на вимогу Москви про особливий статус Донбасу. Дмитро Кулеба назвав неприйнятними заяви представника Росії в ТКГ Бориса Гризлова.

Нагадаємо, соціологи з'ясували, що Кучма і Зеленський – найкращі президенти для українців. Співробітники соціологічної групи Рейтинг поставили українцям питання: хто, на їхню думку, найкращий президент за всю історію України.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти