НАЗК перевірить інформацію про квартиру за 11 млн грн у Железняка в порядку ЗУ "Про запобігання корупції"

17 червня 2024, 16:31
257
НАЗК перевірить інформацію про квартиру за 11 млн грн у Железняка в порядку ЗУ
/ Фото: УНІАН

Статки родини заступника голови податкового комітету ВР Ярослава Железняка, НАЗК перевірить в порядку Закону України "Про запобігання корупції". Про це Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило у відповідь на запит Комерсанту українського.

"…лист видання "Комерсант український" буде розглянутий в порядку Закону України "Про запобігання корупції" під час реалізації Національним агентством своїх повноважень", зазначили у НАЗК.

Видання цитує інші ЗМІ про те, що у родини нардепа Ярослава Желязняка у 2023 році нібито з’явилася квартира за 11 млн грн. Вона записана на батька дружини Железняка – Коваль Володимира Івановича. А от проживають у ній, як вказано, сам Железняк, його син Іван і дружина. Ці дані містяться в декларації депутата про доходи. І це не єдина квартира, де у Києві проживає подружжя, ідеться у публікації.

відео дня

Ще одну дружина Железняка Ольга Коваль орендує (загальна площа 99,2 м кв). Удвох вони також орендують два паркомісця, зазначають автори публікації.

Крім того, за час війни, додає видання, подружжя Железняків придбало собі дві автівки. Нардеп став власником INFINITI QX50 за 1 173 000 грн, а його дружина LEXUS NX 300H, вартість якої не вказана.

Ярослав Железняк у 2023 також став власником і криптовалюти. Наприклад, Solana (SOL) на його рахунку задекларовано у сумі 12,86219743, а Ethereum (ETH) – 0,39951185.

При цьому офіційні статки родини нардепа та голови фракції "Голос" до мільйонів не дотягують. Дружина Железняка, як і він сам отримує заробітну плату від Верховної ради. Річні заробітки політика склали – 660 733 грн, його жінки – 544 675 грн. Ольга Коваль додатково ще отримала також 167 570 грн виплат по вагітності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти