Кравчук зробив несподівану заяву про план "Б" щодо Донбасу

9 грудня 2020, 19:38оновлено 9 грудня 2020, 20:12
Очільник української делегації в Тристоронній контактній групі розповів, чи є у влади України план Б щодо Донбасу.
Леонід Кравчук
Леонід Кравчук заявив, що плану Б щодо Донбасу немає / Главред

Влада України ще не розробила так званий план Б щодо досягнення миру на Донбасі. Очікується, що його затвердить Рада національної безпеки й оборони.

Як заявив очільник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі Україна 24, РНБО готує рішення, яке матиме нові підходи до мирного врегулювання на Донбасі.

"Це і є, на мій погляд, план "Б". Але обговорювати його я не можу. По-перше, його ще немає, над ним працюють. А по-друге, це не питання Тристоронньої контактної групи. Ми беремо в роботу те, що вирішується на рівні держави, на рівні нормандського формату і працюємо саме в цьому контексті", - заявив Кравчук.

Плани щодо вирішення ситуації на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • 9 грудня учасник делегації Києва в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання конфлікту на Донбасі Сергій Гармаш заявив, що Київ розробив кілька сценаріїв щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі. Реалізація плану Б залежить від дій адміністрації Джо Байдена в США та економічної ситуації.
  • 6 грудня очільник делегації Києва в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук підкреслив, що якщо Росія не піде на поступки Україні в межах переговорного процесу щодо ОРДЛО, українська сторона наполягатиме на відключенні РФ від SWIFT.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти