Кравчук пояснив, чого Росія хоче щодо Донбасу

5 березня 2021, 20:36
РФ не пропонує нічого конструктивного для розв'язання конфлікту на частині сходу України, зазначив політик.
Кравчук стверджує, що РФ не хоче, щоб ситуація на Донбасі покращилася
Росії не потрібне поліпшення ситуації на Донбасі, стверджує Леонід Кравчук / УНІАН

Перший президент України, очільник української делегації у мінській Тристоронній контактній групі (Україна, Росія, ОБСЄ) для розв'язання конфлікту на частині сходу нашої країни Леонід Кравчук повідомив, що РФ не хоче миру на Донбасі.

Російська влада не хоче, щоб ситуація на Донбасі покращувалася, розповів політик в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, в РФ хочуть, щоб на частині території Української держави ситуація була такою, як зараз, чи іншою, але не ліпшою.

відео дня

"Росія не хоче миру на Донбасі, вона хоче, щоб ситуація була такою, якою вона є сьогодні, а може іншою, але не кращою... ніяких конструктивних пропозицій з боку Росії немає... вона вважає, що виконує якусь дивну функцію, а саме, – що вона спостерігач", – підкреслив Кравчук.

  • Нагадаємо, з початку конфлікту на Донбасі РФ не визнає себе стороною конфлікту й стверджує, що є лише "спостерігачем".
  • В Україні та на Заході не раз говорили, що Росія несе відповідальність за протистояння на Донбасі і може покласти йому край.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

На Донбасі вже кілька разів оголошували режим тиші. Українські війська і бойовики періодично звинувачують одне одного у порушенні "перемир'я".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти