Коаліція Слуги народу і Батьківщини: експерт спрогнозував гру Тимошенко

3 лютого 2021, 10:30
Володимиру Зеленському знадобиться нова точка політичної опори, не виключив Андрій Золотарьов.
Тимошенко
Юлія Тимошенко / УНІАН

У зв'язку з конфліктом всередині фракції Слуги народу, монобільшість може похитнутися, що змусить президента Володимира Зеленського шукати нову точку політичної опори, заявив політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов.

"Батьківщина цілком підходить для цього завдання - враховуючи той факт, що фракція Тимошенко досить дисциплінована і організована, то вона могла б допомогти Слузі народу відвести ситуацію від дострокових виборів", - підкреслив він у коментарі Главреду.

У той же час він зазначив, що в Слузі народу Тимошенко відверто побоюються через те що вона, на їх переконання, може "підім'яти все під себе".

Версію про те, що прем'єрське крісло для Тимошенко - мета номер один підтверджує і її листування з главою ОП Андрієм Єрмаком, підкреслив політолог.

Разом з тим він звернув увагу на глибокі протиріччя Слуги народу і Батьківщини з ключових питань: легалізації грального бізнесу, канабісу, а також із земельного питання.

"У питанні землі у двох партій діаметрально протилежні точки зору. І, якщо по них не буде досягнутий консенсус, то тоді Тимошенко може задіяти план "Б" і актуалізувати питання референдуму, припустимо, по землі, адже навіть збір підписів з цього питання можуть привернути увагу суспільства не тільки до політичної сфери, а й до її фігури", - додав Золотарьов.

читайте також"Ботокс неякісний": Юлія Тимошенко змінила імідж і шокувала змінами

Раніше Зеленський прокоментував ініціативу лідера Батьківщини Юлії Тимошенко про організацію всеукраїнського референдуму. Як підкреслив глава держави в ході свого відеозвернення, намір Тимошенко є "політичним перевзуванням".

Референдум від Батьківщини: що відомо

Раніше Батьківщина ініціювала проведення референдумів з п'яти питань. З такою ініціативою виступила лідер партії Юлія Тимошенко. За її словами, ініціюється проведення референдумів з п'яти питань:

  • український газ і атомну електроенергію з 30% рентабельністю віддати громадянам України;
  • питання землі та продажу сільськогосподарської землі;
  • продаж стратегічної власності;
  • про марихуану (легалізація наркотиків);
  • гральний бізнес.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти