Експерт пояснив нову мету бойовиків "ЛДНР" щодо Донбасу

4 квітня 2021, 13:35оновлено 4 квітня 2021, 15:22
Україна повинна продемонструвати рішучу реакцію на дії бойовиків, вважає Олег Жданов.
Бойовик ДНР
"ДНР" і " ЛНР" намагаються показати ознаки "державності" своїх утворень - експерт / Reuters

Оголошення військового призову бойовиками "ДНР" і "ЛНР" в окремих районах Донецької та Луганської областей вказує на їх спробу показати, що у організацій нібито присутні ознаки державності. Україна наразі не визнала їх терористичними організаціями, тому вони проводять подібні заходи за підтримки Росії. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

У ефірі телеканалу Україна 24 Жданов сказав, що військовий призов на окупованому Донбасі – це спроба перетворити "ДНР" і "ЛНР" на суб'єкти політичного процесу. Вони намагаються показати, що на даних територіях є ознаки державності, в тому числі і свої військові формування.

"Вони можуть і 10 осіб закликати. Справа в тому, що вони таким чином себе легітимізують перед суспільством, яке там проживає, і намагаються це зробити перед міжнародним співтовариством - що вони мають якісь установи, що у них є "державні" атрибути, є військові формування, і вони проводять в них призов",-пояснив Жданов.

За його словами, Україна в такій ситуації повинна продемонструвати рішучу реакцію. Організації "ДНР" і "ЛНР" поза законом, а Київ наразі не прийняв рішення з щодо визнання їх терористами. Тому вони проводять такі заходи за підтримки Росії.читайте такожУ "ДНР" розповіли про плани депутатів Держдуми щодо війни з Україною

"Справа в тому, що вони ("ДНР" і "ЛНР") незаконні. На жаль, ми не хочемо цим самопроголошеним утворенням надати статус, ми не хочемо їх визнати терористичними організаціями, і вони користуються цим за підтримки Росії, проводять ось такі заходи. Тому там цифра не важлива", - підкреслив Олег Жданов.

Ситуація на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти